Vesti iz košarke

Kampaco oduševljen derbijem: Nisam očekivao da će biti ovako ludo, zaista sam uživao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2023 12:20
Kampaco oduševljen derbijem: Nisam očekivao da će biti ovako ludo, zaista sam uživao MN Press

Košarkaši Crvene zvezde su u Nišu savladali Partizan sa 83:75 i na taj način se plasirali u finale Kupa Radivoja Koraća gde će odmeriti snage sa ekipom Mege.

Bila je ovo prva "jača" utakmica za Argentinca, Fakunda Kampaca, koji od dolaska u redove crveno-belih ima zabranu igranja u Evroligi, tako da je do sada igrao samo mečeve protiv timova iz AdmiralBet ABA lige, a sinoć je prvi put imao priliku da učestvuje na derbiju:

"Bila je ovo jedna luda utakmica! Okruženje je bilo neverovatno, zaista sam uživao. Navijači su bili sjajni i moram reći da su bili naša motivacija. Bio nam je potreban vetar u leđa jer smo utakmicu otvorili poprilično loše. Nismo bili fokusirani. U nastavku meča smo igrali agresivnije i dosta pametnije", rekao je Kampaco.

Argentinski košarkaš je istakao da nije očekivao takvu atmosferu na derbiju:

"Nisam očekivao da je derbi ovoliko lud! Sudije su napuštale parket, predmeti su padali na parket. Sada znam kako je to. Sjajan šou! Mislim da smo velikim delom zahvaljujući navijačima ostvarili trijumf. Nismo igrali agresivnu odbranu u prvom poluvremenu, mogli su opušteno da prave razliku", rekao je Kampaco, pa pohvalio saigrače:

"Mentalitet se promenio u nastavku meča. Nemanja Nedović je 'ubica', probudio se Filip Petrušev, svi su dali svoj maksimum da ostvarimo trijumf. Moram reći da sve počinje od odbrane", naglasio je Fakundo.

Trener Crvene zvezde, Duško Ivanović, zaradio je isključenje još u prvoj četvrtini, ali je ipak uspeo da utiče na svoju ekipu:

"Trener nam je rekao taktičke zamisli, bio je koncentrisan iako je napustio klupu, znali smo šta traži od nas. Kada je isključen, imali smo na umu da se od nas očekuje iskorak u igri. Isto tako mislim da su pomoćnici trenera Ivanovića odradili sjajan posao. Poslušali smo njihove savete i primenili ih stoprocentno u igri", podvukao je Argentinac.

Finalni meč između Zvezde i Mege je na programu večeras od 21.00 (TV Arena 1 Premium).