Vesti iz košarke

Preokret, prekid, Mega u finalu: FMP ispustio 17 poena prednosti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2023 19:22
Preokret, prekid, Mega u finalu: FMP ispustio 17 poena prednosti MN Press

Činilo se posle prvih 20 minuta da će FMP Soccerbet lako doći do finala Kupa Radivoja koraća, ali su igrači Mege pokazali karatkter i u drugom delu igre potpuno dominirali nad protivnikom i na kraju slavili 86:67 (20:24, 10:16, 22:14, 34:13).

 

 

Posle ujendačenog starta meča ekipa Nenad Stefanovića je bolje privela kraju prvu deonicu i povela sa 24:20.

Potom je u još boljem ritmu nastavio tim iz Železnika koji je došao do dvocifrene prednstii maksimalnih +17. Ipak, pred finiš prvog poluvremena Mega se probudila i nagovestila ono što je usledilo u trećoj i četvrtoj četvrtini.

FMP je počeo mnogo da greši, najviše Čarli Mur, a mlada ekipa Mege je to umela da iskoristi. Uspeli da sustignu rivala, a ubrzo i u potpunosti da preokrenu rezultat u svoju korist.

Polovinom četvrte četvrtine Mega je ostavrila i dvocifrenu razliku i potom sigurno privela meč kraju. Preokret su trojkama režirali Aleksa Uskoković, Petar Kovačević i Luka Cerovina.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je pomnuti Kovačević sa 20 poena, Danko Branković je upisao 13, koliko je dodao i Uskoković, a 12 je postigao Cerovina.

U poraženom timu bolji od stalih bio je Aleksa Stepanović sa 15 poena, a dvocifren je bio i Paulijus Valinskas sa 14.

Vredno je pomenuti i da je tri minuta i 13 razlike za Megu duel prekinut usled pogrdnog skandiranja publike.

U drugom polufinalu kasnije večeras sastaju se Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda Meridianbet. Duel je na programu od 21.00  uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.