Vesti iz košarke

FMP savladao Metalac i zakazao duel sa Megom: Poznati svi polufinalisti Kupa Radivoja Koraća

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2023 23:36
FMP savladao Metalac i zakazao duel sa Megom: Poznati svi polufinalisti Kupa Radivoja Koraća MN Press

Košarkaši FMP-a savladali su Metalac 91:76 (26:12, 23:22, 18:24, 23:27) u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća i plasirali se meču četiri najbolje ekipe na takmičenju.

Sutra ih očekuje duel protiv Mege (17, Arena 1 Premium), koja je prethodno bila bolja od Vojvodine, dok će u drugom polufinalnom okršaju snage odmeriti Partizan i Crvena zvezda (21, Arena 1 Premium).

Tim iz Železnika veći deo posla odradio je u prvoj četvrtini, kada je požrtvovanom igrom na obe strane terena stekao ubedljivu prednostu, koju je uspeo da sačuva do poslednjeg zvižduka. 

Valjevčani su zahvaljujući Džordanu i Meningu pokazali znake života u drugom poluvremenu, ali nisu mogli da pariraju Valinkasu, Muru i Jankoviću, koji su predvodili FMP do pobede.

Valinskas je na kraju završio utakmicu sa 20 poena, Mur i Janković su dodali po 16, dok su Džordan i Menig postigli 19, odnosno 15 poena.

Polufinala se igraju u petak, dok je odlučujući mel zakazan za subotu. Trofej brani Crvena zvezda, koja je u prošlogodišnjem finalu savladala Partizan.