Vesti iz košarke

Obradović odgovorio na glasine o odlasku: Ako mi budućnost nije u Monaku, prihvatiću to kao i svaku drugu odluku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2023 09:25
Obradović odgovorio na glasine o odlasku:  Ako mi budućnost nije u Monaku, prihvatiću to kao i svaku drugu odluku MN Press

Košarkaši Monaka, koje sa klupe predvodi Saša Obradović, su na svom terenu savladali Burž sa 96:79 u prvom polufinalnom meču prvenstva Francuske, uprkos tome što tamošnji mediji već neko vreme najavljuju otkaz srpskom stručnjaku.

"Kneževi" su nedavno osvojili treće mesto na završnom turnira Evrolige u Kaunasu, ali izgleda da su lokalni mediji očekivali više, te su počeli da pišu kako će Obradovića na klupi naslediti Ćavi Paskal ili Andrea Trinkijeri.

Srpski stručnjak je mirno reagovao na pomenute glasine i istakao da će mirno prihvatiti svaku odluku čelnika kluba:

"Mali je svet košarke. Uvek ima glasina i 'informacija' o transferima igrača i trenera. Čak i tokom sezone. Menadžeri igraju igrice da testiraju tržište ili pripreme teren. Što se mene lično tiče, ne znam šta se dešava. Ali poštujem sve velike trenere. Paskval i ostali treneri takvog kalibra zaslužuju da vode najbolje timove. Monako je jedan od njih s obzirom na to šta smo napravili ove sezone", rekao je Obradović za "Ekip", pa dodao:

"Dugo sam u ovom poslu i znam kako stvari funkcionišu. Ako ovo što sam do sada pružio nije dovoljno ili na tržištu postoji neko bolji od mene, onda neka bude tako. Ali nisam mogao da pružim više od ovoga što sam pružio. Moja posvećenost obavezama i profesionalizam nikada nisu bili pod znakom pitanja. Ako mi budućnost nije u Monaku, prihvatiću to kao i svaku drugu odluku uprave kluba", zaključio je Obradović.