Vesti iz košarke

Saša Obradović i Monako pred raskidom saradnje? Šire se priče o promeni na trenerskoj klupi učesnika Fajnal fora Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2023 13:44
Saša Obradović i Monako pred raskidom saradnje? Šire se priče o promeni na trenerskoj klupi učesnika Fajnal fora Evrolige MN Press

Košarkaši Monaka imaju iza sebe odličnu sezonu u Evroligi, krunisanu trećim mestom na Fajnal foru u Kaunasu, ali to možda neće biti dovoljno sa Saša Obradović ostane trener francuskog kluba.

U danu kada "kneževi" počinju polufinalnu seriju plej-ofa domaće lige, protiv Burga, mediji u Francuskoj pokrenuli su spekulacije o rastanku srpskog stručnjaka i uprave na kraju takmičarske 2022/2023. 

I ne samo to, već su izdvojeni treneri Zenita (Ćavi Paskval) i Bajerna (Andrea Trinkijeri) kao glavni favoriti ili prvi pikovi Monaka za posao koji obavlja naš nekadašnji reprezentativac. 

 

 

Ukoliko zaista dođe do ovakvog neočekivano prevremenog kraja Obradovićeve misije u Monaku to će dobrano koštati klub, jer je Saša svoj drugi mandat u sadašnjem klubu počeo prošlog aprila i ima još puno do isteka trogodišnjeg ugovora. 

Dakle, nesuđeni trener sezone u Francuskoj, koji je nedodeljivanje tog priznanja glasno zamerio čelnicima lige, a pre toga "varničio" u odnosu sa svojim igračem Majkom Džejmsom, ima pravo na znatno obeštećenje.