Evroliga

Monako ubedljiv u meču za treće mesto u Evroligi: Barselona završila u trenerskim raljama Obradovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2023 17:45
Monako ubedljiv u meču za treće mesto u Evroligi: Barselona završila u trenerskim raljama Obradovića MN Press

Monako nije uspeo da stigne do same završnice košarkaške Evrolige, ali su se Saša Obradović i izabranici srpskog trenera ipak radovali na kraju svog sjajnog učešća u borbi za kontinentlanu krunu, jer su u meču za treće mesto na Fajnal foru u Kaunasu neočekivano jednostavno savladali Barselonu - 78:66 (24:13, 20:15, 16:17, 18:21). 

Da je želja za oproštajem uzdignute glave jača od razočarenja zbog očajne polufinalne treće četvrtine protiv Olimpijakosa, sa samo dva ubačena poena Grcima, jasno je bilo već u ranoj fazi današnje uvertire za veliko finale. "Kneževi" su već na kraju prve četvrtine imali +11, a tada stečenu dvocifrenu prednost retko su gubili do kraja susreta. Kada su se odlepili na 21 poen razlike pred zadnju dekadu jasno je bilo da Kataloncima nema spasa. 

Na drugoj strani, tim Šarunasa Jasikevičijusa demoralisano je otaljavao posao, više statirajući nego se stvarno boreći za trijumf posle bolnog poraza od svog večitog španskog rivala - Reala. Najefikasniji u ekipi Monaka bio je Metju Strejzel sa 14 poena, dok su Alfa Dialo i Eli Okobo ubacili po 10. U poraženom timu najbolji je bio Nikola Mirotić sa 15 poena. Srpski košarkaš Nikola Kalinić proveo je na terenu 14 minuta, a za to vreme je skupio četiri poena, dva skoka i dve asistencije.

Posle kraće pauze kreće finalni obračun za evropski tron (19.00), a iz Kaunasa će s osmehom oko glave košarkaši Reala ili Olimpijakosa.