Vesti iz košarke

Odveo Real na Fajnal for, ali možda dobije otkaz: Mateo Ćus nije siguran na klupi Madriđana sledeće sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2023 17:23
Odveo Real na Fajnal for, ali možda dobije otkaz: Mateo Ćus nije siguran na klupi Madriđana sledeće sezone MN Press

Košarkaši Reala dobili su majstoricu sa Partizanom i plasirali se na Fajnal for Evrolige, ali to ne garantuje Mateu Ćusu da će i sledeće sezone predvoditi "kraljeviće". Tako barem tvrdi "Mundo Deportivo", koji je dan posle velikog preokreta Tavaresa, Ljulja, Hezonje i ostalih protiv beogradskih crno-belih lansirao priču da je uprava "belih" ubrzala pregovore sa njegovim itaijanskim kolegom Serđom Skariolom. 

Navodno, ubeđivanje selektora Španije da napusti radno mesto u Virtusu iz Bolonje toliko je dobilo na intezitetu da su se čelnici Reala i šef stručnog štaba tog kluba od 1999. do 2002. godine sastali u Madridu ove srede. Samo dan pre nego što je Ćus sa ekipom uradio ono što niko nije pre njega u istoriji Evrolige, posle 0:2 u četvrtfinalnim mečevima stigavši do F4. 

U istom tekstu stoji i da je pitanje da li bi mu i pobeda protiv Barselone, u polufinalu u Kaunasu, pa čak i osvajanje titule evropskog prvaka sačuvali poziciju. Ukoliko zaista dođe do razlaza ovog leta to bi se desilo godinu dana pre isteka važećeg Ćusovog ugovora sa Realom. I Skariolo ima još jednu sezonu potpisane saradnje sa Virtusom.