Evroliga

Željko Obradović nakon eliminacije: Evroligi je potreban klub kao što je Partizan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2023 23:42
Željko Obradović nakon eliminacije: Evroligi je potreban klub kao što je Partizan MN Press

Partizan nije uspeo da se domogne završnog turnira Evrolige posle poraza u petoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige od Real Madrida. Španski tim slavio je u svojoj dvorani 98:94 i čekirao kartu za Kaunas, gde će se od 19. do 21. maja boriti za 11. titulu Starog Kontinenta.

Srpski tim ima razloga da žali. Pored činjenice da su prokockali vođstvo od 2:0 u seriji, Partizan je večeras u Madridu imao i prednost od 18 poena. Ali, zbog skromnije igre u drugom poluvremenu, crno-beli su ispustili pobedu. U ključnim trenucima zadrhtala je ruka izabranicima Željka Obradovića, a u nedostatku raspoloženih igrača u finišu, Partizan jednostavno nije mogao više.

Posle utakmice trener beogradskog kluba Željko Obradović česitao je rivalu na pobedi, a nije propustio priliku ni da pohvali svoje igrače.

"Prvo želim da čestitam Realu na pobedi, igraće na Fajnal foru. Veliki su tim, klub, već na poluvremenu sam rekao da ima talenta u ovom timu i da se mora igrati svih 40 minuta kao što smo igrali u prvih 20. Počeli smo sa dosta samopouzdanja, a na kraju par poseda naših nije bilo dobro. Nismo pogodili poslednju trojku, a prethodno smo pogodili dosta njih. Jedino što mogu da kažem sam da sam ponosan na ovaj tim, što smo se vratili u Evroligu posle osam sezona i imali ovakvu takmičarsku godinu. Imao sam osećaj da smo mogli da pobedimo", rekao je Obradović na konferenciji za medij.e

Imao reči hvale i za navijače, koji su tokom čitave sezone pratili Partizan svuda po Evropi.

"Želim da zahvalim našim navijačima koji su nas podržavali čitave sezone, kao i danas, došli su iz cele Evrope. Neki su došli čak sa Malte da gledaju Partizan, ponosan sam na to, došli su i iz Beograda. Važno je da igramo u Evroligi, sledi ABA liga, moraćemo da se borimo, to je za naš jako važno."

O propuštenim prilikama...

"Ne znam da li ste razumeli španski, ali ponoviću. Tri meča su rešena u jednom posedu. Nije pogodio Kevin tu trojku poslednju, ali je odigrao kao kapiten. Hoću da pričam o svojim igračima, ne o rivalima. Real ima sjajne košarkaše. Ovo je njihova timska pobeda."

Evroligi je potreban klub kao što je Partizan.

"Nikada nisam razmišljao o tome, već nasuprot. Stalno sam im govorio da moramo da igramo do kraja. U prvom poluvremenu kada smo dali 55 poena takođe smo pravili greške, ali sam sveukupno jako ponosan. Svi pričaju o Partizanu, o mom timu, ko dolazi na utakmice. Nadamo se da ćemo nastaviti. Evroligi je potreban tim kakav je Partizan. Ovo je ozbiljan projekat. Možete pitati bilo koji klub u Evroligi da li voli da dođe u Beograd. To je sjajno, normalan ambijent", zaključio je Obradović.