Vesti iz košarke

Olimpijakos ostaje bez najboljeg igrača: Vezenkov se sigurno seli u NBA ligu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2023 23:36
Olimpijakos ostaje bez najboljeg igrača: Vezenkov se sigurno seli u NBA ligu MN Press

Bugarski košarkaš Aleksandar Saša Vezenkov gotovo izvesno igra poslednju sezonu u dresu Olimpijakosa, budući da će se ovog leta preseliti u NBA lige, prenose svetski mediji.

Za usluge momka koji je najozbljniji kandidat za dobijanje MVP u najjačem rangu evropske košarke interesovanje je pokazalo nekliko klubova iz Sjedinjenih Američkih Država, ali se čini da je Sakramento najbliži da ga angažuje, a šanse za tako nešto su, kako pišu, oko 90 odsto.

 

Otkupna klauzula u njegovom ugovoru je 1.500.000 evra i postoji realna opcija da pola od tog novca plate Kingsi, a pola sam igrač, koji bi kasnije to naplatio kroz višemilionski ugovor sa ekipom iz Kalifornije.

Vezenkov trenutno igra najbolju sezonu u životu, prosečno u Evroligi beleži 18 poena po meču i ima šansu da sa grčkim klubom obezbedi prolaz na završni turnir koji se od 19. do 21. maja igra u Kaunasu.

Olimpijakos se u plej-ofu sastaje sa Fenerbahčeom, trenutni rezultat u seriji koja se igra do tri pobede je 1:1, a treći meč na programu je u 19.45 časova u Istanbulu.