Vesti iz košarke

Trener Reala uputio izvinjenje: Partizan se igrao sa našim nervima, a onda smo izgubili živce...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2023 00:29
Trener Reala uputio izvinjenje: Partizan se igrao sa našim nervima, a onda smo izgubili živce... MN Press

Susret u prestonici Španije između Real Madrida i Partizana, završen je pre poslednjeg zvižduka zbog opšte tuče na terenu, gde je najdeblji kraj izvukao Dante Egzum. Utakmica je prekinuta na dva minuta do kraja pri rezultatu 95:80 za crno-bele, koji će prvu meč loptu za plasman na Fajnal-for imati 2. maja u Beogradu.

Meč je išao mirnim tokom i sigurnoj pobedi srpskog tima, kada je u finišu Serhio Ljulj napravio nesportski faul nad Kevinom Panterom, posle čega je počeo opšti metež. Sukobili su se igrači oba kluba, a jedan od glavnih aktera tuče bio je Geršon Jabuzele, koji je divljački nasrnuo na Egzuma. Australijanac je na kraju završio na parketu sa posekotinom na ramenu, a nakon susreta trener Reala Ćus Mateo izvinio se za ponašanje svojih košarkaša.

"Izvinjavam se svima, mislim da ovo neće biti dobar utisak druge utakmice. Nismo razmišljali, igrači su imali želju, ostalo je moja krivica, Partizan je igrao dobro, igrali su se sa našim nervima. Želeli smo pobedu, ali nismo bili disciplinovani. Bilo je frustacije zbog nepogođenih šuetva,koji su bili blizu, a ona je dovela do toga da smo izgubili živce na kraju. ovo je sport koji volim, ali moramo da se podignemo. Želim da spustim tenzije, da igrači budu strpljivi. Borićemo se do kraja, nadamo se da ćemo seriju vratitii u Madrid, Neće biti lako, ali ne i nemoguće", zaključio je trener Reala.

Crno-beli vode 2:0 u seriji, a šansu da obezbe plasman na F4 u Kaunas imaće u utorak u Štark Areni.