Vesti iz košarke

Trener Reala pohvalio atmosferu i poručio: Ovo je samo prvi korak ka našem cilju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2023 23:06
Trener Reala pohvalio atmosferu i poručio: Ovo je samo prvi korak ka našem cilju MN Press

Trener košarkaša Reala Ćus Mateo rekao je posle pobede njegove ekipe nad Partizanom da je madridski klub ostvario prvu od dve planirane pobede u Beogradu i da je cilj da se serija vrati u glavni grad Španije.

Real je večeras u Beogradu pobedio Partizan 82:80 u trećem meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige.

Madridski klub je smanjio na 2:1 u seriji koja se igra na tri pobede.

"Počeli smo utakmicu sa oklevanjem, pre svega u odbrani. Fenomenalna atmosfera sa tribina je uticala na nas na početku utakmice. Ali uspeli smo da se dignemo, da se vratimo i utakmicu, da odigramo mnogo bolje. Na zagrevanju se povredio Poarije, pa smo morali mnogo više da koristimo Tavaresa u odnosu na prvobitni plan. Iskoristili smo izostanak Lesora, Tavares je bio dominantan, ali već u četvrtak će to biti drugačije", rekao je Mateo na konferenciji za medije.

Španac je istakao da je ovo tek prvi korak za Real u četvrtfinalnoj seriji.

"Ovo je prvi korak ka ostvarenju našeg cilja, da to je da seriju vratimo u Madrid. Velika pobeda za nas, ponosan sam na ekipu, ali idemo dalje, naš cilj je da pokušamo da pobedimo u četvrtak", dodao je on. Što se tiče tenzija koje su pratile utakmicu posle tuče u Madridu,

Ćus Mateo je "spustio loptu".

"Utakmica je protekla u fenomenalnoj atmosferi, oni su imali izuzetnu podršku sa tribina, ali sve je bilo u sportskim okvirima, kako svi i želimo da bude. Svi smo tužni zbog onoga što se desilo u Madridu prošle nedelje, svi smo se izvinjavali, nikome nije drago zbog toga. To su stvari koje se ponekad dese na terenu. Ali dosta priče o tome, želimo da mislimo samo na košarku", dodao je Mateo.

Na kraju je Španac upitan zbog čega nije bio kažnjen Geršon Jabusele od strane kluba za učešće u tuči.

"To nije pitanje za mene, već za čelnike kluba. Moje je da treniram igrače, a ne da određujem kazne, i posle ovoga više neću da pričam o tome već samo o košarci", zaključio je Mateo. Naredni meč biće odigran za dva dana u Beogradu.