Vesti iz košarke

Barselona "pregazila" Real u ACB ligi: Jako slaba partija Partizanovog rivala

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.04.2023 21:17
Barselona "pregazila" Real u ACB ligi: Jako slaba partija Partizanovog rivala Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Košarkaši Barselone pobedili su danas kao domaćini večitog rivala Real 97:82 u meču 27. kola ACB lige.

Real, protivnik Partizana u četvrtfinalu Evrolige, nije prikazao igru kakva se očekivala. Madriđani su samo u prvih 15 minuta bili dobri u "Blaugrani", zatim su naglo pali u igri, pa su na kraju doživeli ubedljiv poraz i praktično ostali bez šansi za osvajanje prvog mesta posle regularnog toka sezone.

Barselona je u finišu poluvremena posle čudesne serije najboljeg igrača Reala, Džanana Muse, bila u minusu sedam poena (28:35), ali se zatim trgla, zaigrala mnogo bolje, pre svega u napadu, pa je početkom treće deonice serijom 8:0 stigla do velikih plus 11 (61:50), da bi prednost narasla i na plus 17 (76:59).

Usledila je fantastična serija Reala 11:0 na krilima Geršona Jabuselea, gosti su čak uspeli da priđu na minus četiri (78:74), ali je Barselona odgovorila serijom 7:0 i tako definitivno prelomila meč, zatim i dotukla večitog rivala za ubedljivih plus 15 na kraju.

Nikola Mirotić je sa 23 poena bio najefikasniji u Barseloni, Tomaš Šatoranski je dodao 18, Nikolas Laprovitola je dao 14, Sertač Šanli 12, a reprezentativac Srbije Nikola Kalinić šest. Najbolji u redovima Reala bio je Musa sa 24 poena, 19 je dodao Jabusele, a dvocifren bio još samo Adam Hanga sa 11.

U postavu Reala su se posle povreda vratili Najdžel Vilijams-Gos (dva poena za četiri minuta) i Serhio Ljulj (bez poena za tri minuta), dok Entoni Rendolf nije ulazio u igru.