Vesti iz košarke

Neverovatna serija Barselone u prvoj četvrtini i pobeda nad Real Madridom u "El Klasiku"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.04.2024 20:29
Detalj sa utakmice Barselona - Real Madrid Guliver/Cordon Press
Detalj sa utakmice Barselona - Real Madrid

Košarkaši Barselone su savladali Real Madrid 85:79 (27:11, 18:22, 19:25, 21:21) u košarkaškom "El Klasiku".

Nakon uvodnog vođsta gostujućeg tima (3:7), usledila je neverovatna serija Katalonaca. Izabranici Rožera Grimaua su nešto više od šest minuta ubacili 24 poena, a primili svega četiri. Tako su na prvi kratak predah otišli sa 16 poena prednosti. Aktuelni šampion Španije je uspeo da se malo oporavi od toga i do poluvremena smanji zaostatak na 12 poena.

 

 

"Kraljevski klub" je u trećoj četvrtini dodatno "istopio" zaostatak i priđe samo na -6 na ulazu u poslednjih 10 minuta igre. Gosti su polsednji period započeli serijom 5:0 i tako stigli na samo poen zaostatka. Ipak, nisu nikako uspevali da preokrenu rezultat u potpunosti u svoju korist. Svaki pokušaj Madriđana je Barselona uspešno odbijala i na kraju stigla do trijumfa.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nikolas Laprovitola sa 25 poena, dok su Jan Veseli i Riki Rubio dodali po 11. Sa druge strane su se istakli Džanan Musa i Gabrijel Dek sa po 14 poena, a Serhio Ljulj ih je pratio sa 11.

Katalonci nakon ove pobede zauzimaju treću poziciju u ACB ligi sa skorom 19-9. Sa druge strane Real Madrid je na drugom mestu sa 23 pobede pet poraza, isto koliko ima i lider Unikaha.

 

Standings provided by Sofascore