Vesti iz košarke

Real bez Tavaresa lako izašao na kraj sa Barselonom u ACB ligi

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

01.10.2023 20:35
Real bez Tavaresa lako izašao na kraj sa Barselonom u ACB ligi Twitter/Real Madrid Basket

Košarkaši Real Madrida bili su dominantni protiv Barselone u drugom ovosezonskom košarkaškom "El klasiku" - 86:79 (14:13, 23:20, 22:17, 27:29)

Real je postepeno gradio razliku, nakon prve deonice vodio je svega pola koša razlike, na poluvremenu je bilo +4, a na kraju treće četvrtine +9 za Madriđane.

Slično je bilo i u poslednjoj deonici kada je Real u jednom momentu imao +16, ali je Barselona uspela da napravi seriju 9:0 i da se vrati na -7, ali jednostavvno nije bilo vremena za nešto više. 

Impresivna je činjenica da su Madriđani bez poteškoća savladali najvećeg rivala bez svog najboljeg košarkaša, Edija Taveresa, ali ga je savršeno zamenio Vensan Poarije.

Francuski centar je bio najefikasniji u redovima Reala sa 22 poena i šest skokova. Pratio ga je bivši as Crvene zvezde, Fakundo Kampaco, sa 17 poena i pet asistencija, dok je Džanan Musa dodao 13.

U redovima Barselone istakao se Dario Brizuela sa 14, a Rokas Jokubaitis je postigao 12 poena. Dvocifren su bili i Nikola Kalinić i Nikolas Laprovitola koji su ubacili po 10.

Standings provided by Sofascore