Vesti iz košarke

Bruno Kaboklo ipak završio misiju u Partizanu: Brazilac podneo zahtev za raskid ugovora?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2024 11:30
Bruno Kaboklo više se neće vraćati u Partizan MN Press
Bruno Kaboklo više se neće vraćati u Partizan

Košarkašku javnost u Srbiji, naročito ovu crno-belu, zaprepastio je pred kraj sezone Bruno Kaboklo kada je odlučio da samoinicijativno napusti Partizan kako bi se priključio reprezentaciji Brazila pred odlučujuće borbe u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Posle njegovog odlaska podigla se velika prašina u Humskoj, gde su navodno već spremili kazne za Brazilca. Pričalo se da je Kaboklo i definitivno završio misiju u Partizanu, pa je predsednik Ostoja Mijailović, demantovao takve vesti, a danas nam stižu nove informacije po pitanju statusa brazilskog centra.

Prema navodima "Meridian sporta", Bruno Kaboklo ipak neće ostati u Husmkoj! 

Kako navodi njegov agent Danijel Hazan u izjavi za ovaj portal, Brazilac je imao klauzulu u ugovoru prema kojoj su crno-beli morali da ga puste ovog leta, a navodno su i kasnili sa platama...

"Znate da je Bruno napustio Partizan da bi se priključio reprezentaciji Brazila. Morao je da obavi sve testove pre starta priprema, imali smo klauzulu u ugovoru prema kojoj je klub obavezan da mu to dozvoli“, rekao je Hazan i dodao:

"Kasnili su sa platama. U ugovoru ima rok od 30 dana koliko klub može da kasni sa isplatama, ali i da mi moramo u roku od sedam dana (od prekoračenja kašnjenja) da pošaljemo mejl sa zahtevom da se plati. To smo i uradili. Ali niko nam nije odgovorio ni na mejl, niti je novac uplaćen. I – poslali smo zahtev za raskid ugovora."

Da li je sve ovo moglo da se izbegne, bilo je pitanje "Meridiana", ali...

"Već smo doneli našu odluku. Bruno neće igrati u Partizanu“, poručio je Hazan.

Podsetimo, posle nemoći Frenka Kaminskog da se navikne na centarsku rolu u Partizanu, uprava crno-belih dovela je Kabokla početkom novembra kao zamenu pod obručima.

Brazilac je imao dobru ulogu u Humskoj, gde se, kada se sve sabere, lepo snašao i u Evroligi, ali je uprkos nadanjima navijača i tvrdnji Mijailovića, ipak, odlučio da napusti klub i šansu potraži negde druge.

Crno-beli, sa druge strane, bili su aktivni na tržištu ovog leta, gde su za sada doveli tri pojačanja, a prema svemu sudeći, sada će morati da se "rastrče" i nađu odgovarajućeg centra.