Vesti iz košarke

Loše vesti za selektora Grčke: Kostas Slukas ne igra kvalifikacije za Olimpijske igre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2024 14:24
Kostas Slukas na meču reprezentacije Grčke guliverimage
Kostas Slukas na meču reprezentacije Grčke

Grčki reprezentativac, Kostas Slukas propustiće predstojeće kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre u Francuskoj, prenose mediji u ovoj zemlji.

Prema pisanju grčkih medija, prvotimac Panatinaikosa, sa kojim je prošle nedelje osvojio šampionsku titulu, se u toj seroji protiv Olimpijakosa povredio i moraće da ide na pauzu.

Ili barem tako glasi zvanična verzija.

Njegov izostanak podelio je javnost na one koji veruju da je u pitanju povreda noge, a drugi su uvereni da ne želi da nastupa za nacionalni tim.

Razlog za takve sumnje leži u činjenici da je Slukas posle osvajanja titule sa Panatinaikosom bio ljut na prvotimce Olimpijakosa sa kojima je saigrač u nacionalnom timu.

"Od svoje 11 godine igram za reprezentaciju i to je za mene pitanje časti. Razočaran sam u one sa kojima treba da delim svlačionicu u nacionalnom timu. Nisu me zaštitli od navijača Olimpijakosa, bio sam laka meta njihovih navijača, a i pojedini igrači Olimpijakosa su me provocirali. To me je zaista pogodilo", rekao je Slukas.

Kvalifikacije za Olimpijske igre se igraju od 2. do 7. jula, a . Grčka je domaćin jednog kvalifikacionog turnira, na kojem će još igrati Egipt i Dominikanska Republika.