Vesti iz košarke

Vasilis Spanulis prvi kandidat za selektora Grčke: Promocija već u ponedeljak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.10.2023 09:29
Vasilis Spanulis prvi kandidat za selektora Grčke: Promocija već u ponedeljak MN Press

Doneo je prvo radost navijačima Panatinaikosa, zatim i mnogo više pristalicama Olimpijakosa. Braneći boje reprezentacije Grčke umeo je na velikim takmičenjima da obraduje naciju, a sada će pokušati da ponovi to, ali kao selektor.

Sve je spremno da Vasilis Spanulis sedne na "užarenu" klupu Helena i da nacionalni tim prvo povede na Olimpijske igre u Parizu, a zatim i da vrati slavu dvostrukom prvaku Evrope.

Grčka agencija SDNA potvrdila je da je jedan od najboljih košarkaša u istoriji ove zemlje i prvi kandidat za selektora i da će najverovatnije Spanulis u ponedeljak zvanično preuzeti selektorsku palicu od sada već bivšeg Dimitrisa Itudisa.

Spanulis nema većeg trenerskog iskustva, a karijeru je započeo pre godinu dana, kada je preuzeo Peristeri, u kojem se još uvek nalazi. U februaru počinju kvalifikacije za Eurobasket 2025, a  prvi veći zadatak imaće narednog leta u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Grčka je nedavno saopštila da će pokušati da dobije domaćinstvo jednog od četiri kvalifikaciona turnira, čime bi kao domaćin uveća šanse za prvo mesto i "vizu" za Pariz.