Vesti iz košarke

Kvalifikacije za OI: Španija, Grčka, Letonija i Portoriko glavni favoriti za domaćinstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.11.2023 20:20
Kvalifikacije za OI: Španija, Grčka, Letonija i Portoriko glavni favoriti za domaćinstvo Guliver/Marko Metlas

Grčka, Španija, Letonija i Portoriko su glavni favoriti za domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre za košarkaše. Ozvaničenje domaćina je zakazano za ponedeljak 27. novembar. Atina, Valensija i Riga su glavni favoriti kada su u pitanju evropske države. 

Upravo sa ovog kontinenta dolazi čak 11 od 24 reprezentacije koje se nalaze u kvalifikacijama za najveću svetsku sportsku smotru, koja će se održati 2024. godine u Parizu. Kvalifikacije traju od 2. do 7. jula, dok olimpijski turnir počinje 27. jula a završava se 11. avgusta. 

 

 

Održaće se četiri kvalifikaciona turnira i samo pobednici će obezbediti učešće na Olimpijskim igrama.

Ekipe koje traže plasman kroz kvalifikacije: Angola, Brazil, Obala Slonovače, Dominikanska Republika, Egipat, Finska, Gruzija, Grčka, Italija, Letonija, Liban, Litvanija, Meksiko, Crna Gora, Novi Zeland, Filipini, Portoriko, Španija, Slovenija, Bahami, Bahrein, Kamerun, Hrvatska i Poljska.

Osam reprezentacija je već obezbedilo "kartu" za turnir u Parizu preko plasmana na Svetskom prvenstvu. Sigurni učesnici su Srbija, Francuska, Australija, Južni Sudan, Japan, Amerika, Kanada i Nemačka.