Vesti iz košarke

Košarkaška liga Srbije kaznila Partizan i Željka Obradovića: Novčane sankcije i suspenzija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2024 11:40
Željko Ogradović, trener KK Partizan, dobio kaznu KLS MN Press
Željko Ogradović, trener KK Partizan, dobio kaznu KLS

Nekoliko dana posle neslavnog kraja bitke za titulu šampiona Srbije u igri pod obručima, odnosno prekida druge utakmice finalne serije plej-ofa i proglašavanja Crvene zvezde za pobednika službenim rezultatom, usled nevraćanja igrača Partizana na parket u propisanom vremenskom intervalu, disciplinci Košarkaške lige Srbije odrezali su sankcije.

Deblji kraj izvukao je organizator pomenute utakmice u "Beogradskoj areni", a kazne su dobili Partizan kao klub i njegov trener Željko Obradović, kao i tim menadžer crno-belih Luka Vukilić. Najtrofejniji evropski trener sledeće godine neće moći četiti utakmice da sedi na klupi u domaćem takmičenju, pod uslovom da Partizan bude deo njega. 

U isto vreme, iz budžeta pomenutog evroligaša, moraće da bude izdvojeno ukupno 1.860.000 dinara za sedam stavki koje disciplinski sudija Bojan Veljković potpisao kao sporne. Najviše zbog nevraćanja tima na meč posle sudijskog prekida zbog vređanja porodice Zvezdinog predsednika Nebojše Čovića (600.000 dinara).

Po 120.000 dinara koštaju vređanje porodica Miloša Teodosića, Nemanje Nedovića i Čovića. Kad je reč o prvoj utakmici, Partizan je kažnjen samo zbog toga što je zabranio kamermanu snimanje tajm-auta sa 60.000 dinara.

"Kazne su donete nakon sporovedenog postupka, delegatskih izveštaja, dopisa klubova u konkretnim slučajevima, izjave službenih lica, igrača i uvidom u snimak utakmice. Visina kazne opredeljena je u skladu sa Disciplinskim pravilnikom 2023, koji je usvojila skupština UKKLS-a", naveli su iz KLS.