Vesti iz košarke

Direktor KLS objasnio: Utakmica će biti registrovana službenim rezultatom u korist Zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2024 23:36
Direktor KLS, Aleksandar Grujin, razrešio je sve nedoumice oko večerašnjeg okršaja. MN Press
Direktor KLS, Aleksandar Grujin, razrešio je sve nedoumice oko večerašnjeg okršaja.

Košarkaši Crvene zvezde postaće novi šampioni KLS, pošto će meč prekinut meč sa Partizanom biti registrovan u korist kluba sa Malog Kalemegdana službenim rezultatom 20:0. 

Prvobitna informacija je bila da će se utakmica nastaviti sutra, ali su se onda nenadano igrači Janisa Sferopulosa vratili na parket, nakon što su navijači napustili tribine, da bi potom sudije počele sa odbrojavanjem 15 minuta. Nakon što je prošao ovaj oročeni period, a "parni valjak" se nije vratio, sudije su ozvaničile kraj utakmice, a dalja odluka lige izgleda da je konačno poznata.

Naime, direktor KLS, Aleksandar Grujin, objasnio je da propozicije nalažu da pobeda pripada Crvenoj zvezdi, ali je započeo je od spornog oglašavanja spikera da se meč nastavlja u četvrtak.

"Nema razloga da se sumnja u bilo šta. Jedini koji je merodavan je prvi sudija i delegat. Sve informacije koje dobijate, dobijate od prvog sudije i delegata. Ono što je spiker uradio, nemam objašnjenja za to, pitajte njega", počeo je Grujin priču sa novinarima, i potom nastavio: 

MN Press

Aleksandar Grujin, direktor KLS

"Na svoju ili uz saglasnost sa nekim, a to nije smelo da se desi jer je išlo na štetu Partizana. Sve vreme sam bio u komunikaciji sa delegatom i znam šta se odigrava, sa gospodinom Stojanovićem. Sve što je urađeno, urađeno je u skladu sa propozicijama".

Potom je obelodanio ono što je sve interesovalo - konačni ishod.

"Utakmica će se registrovati na osnovu delegatskog izveštaja, službenim rezultatom 20:0", istakao je Grujin, i za  obrazložio kada će biti uručen trofej:

"U dogovoru sa Crvenom zvezdom, tokom narednih dana, biće uručeni pehar i medalje".

Novinari su upitali da li je istina da je delegat Stojanović objasnio ekipama da će se utakmica nastaviti večeras ili sutra?

"Gospodin Stojanović je kao delegat imao komunikaciju sa oba kluba. Sve vreme dok sam sa njim bio u komunikaciji, on je razgovarao sa čelnicima oba kluba".

Jedno od pitanja je bilo da li su  KLS pravila oštrija u odnosu na ABA ili Evroligi, pošto je zbog verbalnog delikta traženo da se prazni deo dvorane.

"Sa jedne strane je verbalni delikt, sa druge nešto drugo. Svi ste videli šta je sve poletelo u teren, čuli ste sve. Najoštrije osuđujem svako vređanje, kako predsednika države, možete da ga volite ili ne, ali morate da ga poštujete, pogotovo kao čoveka koji je toliko dao košarkaškom sportu, a naročito večitima, potom i supruga, majki i ostalih... Postoji pravilo da, ukoliko dođe do toga, prvi put se opominju navijači, drugi put takođe, treći put se skida pištaljka i ide se u svlačionicu, prazne se tribine", rekao je Grujin. 

Na kraje usledilo pitanje – zašto se nije prekinula utakmica kada se vređao Željko Obradović, na šta je došlo do verbalnog komešanja u hodniku Arene, zbog čega je izjava prekinuta...