Vesti iz košarke

Tavares još pola decenije u dresu Reala: Centarski "džin" do kraja karijere u Madridu

Autor: TV Arena sport

28.05.2024 14:40
Valter Tavares, košarkaš Real, ostaje u sadašnjem klubu još pet godina MN Press
Valter Tavares, košarkaš Real, ostaje u sadašnjem klubu još pet godina

Mada još nema zvaničnih potvrda košarkaša i kluba, već nekoliko dana se zna da je Valter Tavares dogovorio ostanak u redovima ovosezonskog viceprvaka Evrope, a španski mediji danas pišu da je novi ugovor sa Realom oročen na pola decenije, što znači da bi robusni centar sa Zelenortskih ostrva mogao da završi karijeru u Madridu. 

Dobro obavešteni Encestando došao je do informacije o dužini nove faza saradnje dve strane, dok poznati sportski dnevnim As tvrdi da će svaka od tih sezona Tavaresu doneti 4.000.000 evra bruto zarade. 

 

 

Još da papir bude potpisan i formalno obelodanjen, pa da utihnu brojne spekulacije o odlasku jednog od nosilaca igre "kraljevića" u neki drugi evropski klub, prebogati Dubai ili u neku od NBA sredina. 

Tavares je tako smanjio brigu Reala za centarske pozicije, jer je Vensan Poarje već dogovorio transfer u Efes, dok Marija Hezonju zovu Barselona i Panatinaikos, a Madriđani pokušavaju da izdejstvuju njegov novi paraf. 

Tridesetdvogodišnji teškaš i oslonac Madriđana pod koševima u Real je stigao još 2017. i od tada osvojio brdo trofeja i individualnih priznanja, a pre toga je dobar deo karijere proveo na američkom tlu.