Evroliga

Mateo Ćus potvrdio: Taveres i Ljuj su se oporavili, putovaće u Milano i igraće utakmicu

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

08.02.2024 15:55
Trener Real Madrida, Mateo Ćus MN Press
Trener Real Madrida, Mateo Ćus

Nakon kraćeg odsustva usled povreda, Serhio Ljulj i Valter Tavares će se vratiti u ekipu Real Madrida i očekuje se da zaigraju protiv Olimpije iz Milana. To je potvrdio i trener aktuelnog šampiona Evrope, Ćus Mateo.

On je na konferenciji za novinare pred gostovanje Armaniju izjavio kako iskusni duo već neko vreme trenira sa ekipom i da će igrati u ovom kolu Evrolige.

"Hvala Bogu, uradili su veliki posao kako bi se vratili u formu nakon oporavka. Čini se da su dobro, već neko vreme treniraju sa ekipom. Putovaće u Milano i igraće utakmicu", izjavio je Ćus.

 

 

Španski bek je povredio stopalo desne noge 11. januara na utakmici protiv Valensije, dok je centar Zelenortskih ostrva povredio ligamente desnog skočnog zgloba. Ipak, oba igrača su se u potpunosti oporavila što će biti izuzetno važno za nastavak sezone Real Madrida.

Mateo Ćus je i primetio da je izuzetno teško pobediti u gositma i smatra da njegovu ekipu očekuje meč gde rival ima mogućnost da pošalje poruku da želi da se kvalifikuje za plej-in.

"Igramo sa timom koji ima opciju da pošalje poruku da žele da se nađu u doigravanju. Želim da moja ekipa bude fokusirana jer smo na dobrom pravcu da završimo na prvoj poziciji. Nadam se da nećemo izgubiti kompas i da ćemo nastaviti da radimo dobar posao", objasnio je Španac.

"Kraljevski klub" se trenutno nalazi na liderskoj poziciji u Evroligi sa skorom 22-3, dok je Armani na 13. mestu sa 10 pobeda i 15 poraza.

 

Standings provided by Sofascore