Vesti iz košarke

Trifunović i Avramović zaustavili nalete Mege i doveli Partizan na prag finala KLS

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2024 20:24
Košarkaši Partizana sa trenerom Željkom Obradovićem MN Press
Košarkaši Partizana sa trenerom Željkom Obradovićem

Košarkaši Partizana savladali su Megu na svom terenu u prvom meču polufinala AdmiralBet KLS i poveli sa 1:0 u seriji, pa će šansu da završe istu i obezbede mesto u finalu, imati već u ponedeljak, 27. maja, kada će Mega biti domaćin u "Hali sportova" - 82:72 (22:22, 18:20, 23:13, 19:17).

Ekipa Željka Obradovića nije blistala večeras u Areni. Dobar deo prvog poluvremena mučila se da zaustavi pik-en-rol Mege i, generalno, njihovu dobru igru u reketu. Ali je sve to nadomestila solidnim procentima sa distance (36 odsto) i boljoj reakciji u nastavku utakmice. Faktor stabilnosti u napadu večeras bio je Trifunović, koji je uz Avramovića bio najefikasniji u taboru crno-belih, sa 23, odnosno 16 poena.  

Partizan je u tri navrata imao dvocifrenu prednost. Najpre tokom finiša uvodne četvrtine (22:11), zatim u završnici treće deonice (61:50), a onda i sredinom počlednje četvrtine (72:61) Mega se, međutim, sva tri puta rezultatski vraćala u meč. Najviše zahvaljujući slaboj defanzivnoj postavci crno-belih u odbrani reketa i njihove skromne realizacije šuta sa penala (16/24). Ali, kada je bilo potrebno, Partizan je pokazao da je bolji tim. Ključnu razliku napravio je u poslednjoj četvrtini serijom 8:0 (72:61) I to taman kada su gosti pokazivali poslednje naznake preokreta.

 

 

Partizan je sa mnogo boljom energijom ušao u meč i zahvaljujući dobroj roli sa spoljnih pozicija, stigao do dvocifrene prednosti na tri minuta do isteka uvodne četvrtine (22:11), da bi potom Mega iskoristila nešto slabiju reakciju crno-belih u odbrani i rezultatski se vratila meč pred početak druge četvrtine na krilima 11:0 serije - 22:22.

Za razliku od uvodne deonice, koja se mahom igrala u serijama, druga četvrtina odigrana je u nešto sporijem ritmu, po principu "koš za koš". Mega se uglavnom oslanjala na unutrašnju igru preko Kovačevića, Markovića i Maloveca, uz, dobru rolu "dirigenta" iz Turske, Ilijasolua. Sa druge strane, napad Partizana predvodio je sjajni Trifunović, koji je do poluvremena (40:42) ubacio čak 15 poena, dok su mu kakvu-takvu podršku pružali Panter (7) i Avramović (6).

Dolaskom drugog poluvremena, tako se promenila i dinamika na utakmici. Mali predah više je prijao Obradovićevim momcima, koji su posle razgovora u svlačionici, sa većom energijom istrčali na teren. Podigli su intenzitet u odbrani tokom treće četvrtine i, uslovno rečeno, "zaključali reket", da bi zatim sjajnom realizacijom šuta i boljim rešenjima u napadu, došli do nove dvocifrene prednosti (61:50) pred odlazak u poslednju četvrtinu.

Bio je to period igre kada su crno-beli napravili 17:2 seriju i taman kada se učinilo da bi to mogla da bude prekretnica večerašnjeg duela, Mega se ponovo vratila u meč početkom odlučujuće deonice (64:61).

Partizan je u tim trenucima ponovo bio u kontra ritmu. Kao i mnogo puta ove sezone, navijači su mogli da primete razne oscijalacije u igri, čemu svedoči podatak da su od +11, crno-beli ponovo došli u situaciju da prokockaju vođstvo, kada je Mega nakon trojke Ilijasola, prišla na dva poseda zaostatka na nepuna tri minuta do kraja (74:69).

Ali, ispostaviće se da je to ipak bio poslednji trzaj gostiju. Nakon Obradovićevog tajm-auta, Partizan je podigao ritam i sa linije penala vratio razliku u nešto jači suficit za mirniju završnicu i vođstvo u seriji.
 

 

Cup tree provided by Sofascore