Evroliga

Ko s kim do kraja Evrolige: Partizan se sve pita, Zvezdi baš moraju da se poklope sve zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2023 09:08
Ko s kim do kraja Evrolige: Partizan se sve pita, Zvezdi baš moraju da se poklope sve zvezde MN Press

Košarkaška Evroliga se bliži kraju, čekaju nas velika uzbuđenja u poslednja tri kola, posebno ona vezana za poslednja dva učesnika pelj-ofa gde konkurišu Partizan, Baskonija, Žalgiris, Anadolu Efes, Milano i Crvena zvezda.

Partizan je protiv Barselone propustio prvu set loptu za plasman u TOP 8, ali crno-belima su potrebne dve pobede u duelima sa Realom, Monakom i Panatinaikosom da i matematički obezbede veliki uspeh. Košarkaši crno-belih mogu da gledaju i na učinke Baskonije, Žalgirisa i Anadolu Efesa, jer od sva tri takmaca imaju bolji međusobni skor, dok su lošiji od Milana i Crvene zvezde, ali oni su na tri pobede manje od crno-belih.

Dok Partizan drži sve konce u svojim rukama, a već sutra protiv Real Madrida mogu da reše sve brige oko plasmana u TOP 8 ako se Baskonija oklizne u Istanbulu protiv Fenerbahčea ili Žalgiris kod kuće protiv Valensije, Crvena zvezda može samo da se uzda u neverovatnu završnicu kako bi se dokopala osme pozicije.

Crveno-beli imaju lošiji skor od Baskonije, Žalgirisa, i Milana a bolji samo od Efesa i Partizana. Igraće Fakundo Kampaco, Nemanja Nedović, Luka Vildoza i ostali igrači crveno-belih do kraja muški, za navijače, ali odavno ne zavise od sebe. Baš bi morale da im se poklope sve zvezde, da rivali izgube sve mečeve a oni dobiju sve do kraja. Suva teorija...

Ko s kim do kraja za TOP 8

7. Partizan (17/14)
Real (d), Monako (g), Panatinaikos (d)

8. Baskonija (16/15)
Fenerbahče (d), Lion (d), Olimpijakos (g)

9. Žalgiris (16/15)
Valensija (d), Makabi TA (d), Bajern (g)

10. Anadolu Efes (15/16)
Virtus (d), Fenerbahče (g), Monako (d)

11. Milano (14/17)
Makabi TA (g), Barselona (d), Virtus (g)

12. Crvena zvezda (14/17)
Lion (g), Olimijakos (d), Fenerbahče (d)