Vesti iz košarke

Poznat raspored Srbije na OI: Košarkaši kreću od Amerikanaca, košarkašicama prvi rival Portoriko

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.03.2024 11:02
Košarkaši Srbije na SP u Indoneziji Tanjug/AP Photo/Aaron Favila
Košarkaši Srbije na SP u Indoneziji

Muška košarkaška reprezentacija Srbije igraće 28. jula protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država u prvom kolu grupe C na Olimpijskim igrama u Parizu, saopštili su organizatori, a u saopštenju se navodi da će naknadno će biti objavljeno tačno vreme odigravanja svih duela na olimpijskom turniru.

Igrači selektora Svetislava Pešića će 31. jula u drugom kolu grupe C igrati sa pobednikom kvalifikacionog turnira iz Portorika, a "orlovi" će se trećeg avgusta u trećem kolu sastati sa Južnim Sudanom.

 

 

Plasman u četvrtfinale OI obezbediće po dve prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Košarkašice Srbije se na Olimpijskim igrama u Francuskoj nalaze u grupi A sa Španijom, Kinom i Portorikom. Srbija će u prvom kolu, 28. jula igrati sa Portorikom, a tri dana kasnije sastaće se sa Kinom. Košarkašice Srbije će u poslednjem kolu igrati sa Španijom.

Preliminarna faza olimpijskog košarkaškog turnira na programu je u Lilu, a od četvrtfinala mečevi će se igrati u glavnom gradu Francuske, Parizu.