Vesti iz košarke

Marina Maljković ne opterećuje se imenima i snagom rivala na Igrama: Ko god da je s nama u grupi, moj pristup je isti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.03.2024 20:45
Marina Maljković, selektorka Srbije, sa košarkašicama naše zemlje MN Press
Marina Maljković, selektorka Srbije, sa košarkašicama naše zemlje

Najbolje košarkašice Srbije izbegle su teško dodirljive Amerikanke u prvoj fazi Olimpijskih igara u Parizu, ali ne može se reći da su sjajno prošle na žrebu, obzirom na to da grupu A dele sa Kinom, Španijom i Portorikom,

Prve su aktuelne svetske vicešampionke, druge su se vratile sa srebrninom oko vrata sa poslednjeg šampionata Evrope, pa bi samo treća selekcija mogla biti "lak plen" za naše "lavice". 

"Ko god da je s nama u grupi, moj pristup je isti - rad, rad i samo rad. Treće Olimpijske igre za redom su dokaz da je taj metod ispravan. Igračice se menjaju, ali je metod isti", prve su reči selektorke Marine Majlković na vesti sa žreba u Švajcarskoj. 

 

https://www.tvarenasport.com/t/216/marina-maljkovic

 

Još od odlazaka Sonje Vasić i Jelene Bruks, kao i nekih drugih devojaka, svi komentatori trenutnih mogućnosti naših devojaka ističu njihovu mladost i nedovoljnu takmičarsku zrelost. 

"Naša ekipa je jako, jako mlada i nova, a takmičenje je izuzetno teško. Samo naivni mogu da misle da se bilo gde u muškoj i ženskoj konkurenciji i u svim ostalim sportovima neće pojaviti najbolji sportisti ovog sveta. Svi će doći i svi će igrati Olimpijske igre u Parizu. 

Činjenica je da je Pariz poseban, to nema nikakve dileme. Činjenica je i da će ovo biti najteže takmičenje po mišljenju mnogih stručnjaka, kad je ženski košarkaški turnir u pitanju i to me raduje. 

Raduje me zbog ženske košarke, raduje me zbog ženskog sporta, tako da uprkos mladosti koju imamo, uz ogroman rad ovog leta, trudićemo se da sakrijemo sve naše mane i da spremne idemo na najteže svetsko takmičenje", zaključila je trofejna stručnjakinja u izjavi za sajt Košarkaškog saveza Srbije. 

Sa Marinom su različite generacije srpskih košarkašica pokoravale Evropu 2015. i 2021. godine, a njeno znanje, neviđena energija i zdrava ambicija stoje i iza olimpijske bronze 2016. godine. 

.