Vesti iz košarke

Košarkaši Srbije u grupi sa Amerikom, košarkašice "spojene" sa Španijom : "Orlovi" i "orlice" dobili rivale na Olimpijskim igrama u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.03.2024 19:51
Bogdan Bogdanović, kapiten košarkaškog A tima Srbije FIBA
Bogdan Bogdanović, kapiten košarkaškog A tima Srbije

Najbolji košarkaši Srbije i naše najbolje košarkašice saznali su večeras s kojim će se sve selekcijama boriti za izlazak iz grupa na Olimpijskim igrama u Parizu (27. jul - 11. avgust). Žreb je održan u švajcarskom sedištu Međunarodne košarkaške federacije, "orlovi" su svrstani u grupu C, a "orlice" u skupinu A. 

Bogdan Bogdanović i ostatak izabranika Svetislava Pešića, inače osvajača srebrne medalje na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu, takmace su čekali u drugom "šeširu", a iz ostalih su mu dodeljeni: Sjedinjene Američke Države, Južni Sudan i pobednik kvalifikacija u San Huanu (Litvanija/Meksiko/Italija/Portoriko/Bahrein). 

Tina Krajišnik i njene zemljakinje iz sastava pod selektorskom komandom Marine Maljković kreiranje grupa sačekale su u trećem "šeširu", a iz preostalih su im "nacrtane" Kina, Španija i Portoriko. 

Košarkaški turnir na predstojećim Igrama tokom grupne faze igraće se u Lilu, završnica u Parizu, a u nokaut rundi ima mesta za dva prvoplasirana tima iz svake od tri grupe, s po četiri učesnika. Plus dve najbolje trećeplasirane ekipe.