Vesti iz košarke

Gruzija igra potpuno drugačiju košarku od Finske: Svetislav Pešić priprema Srbiju za drugu pobedu na putu ka Evrobasketu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.02.2024 21:40
Svetislav Pešić, selektor Srbije, drži košarkašku loptu MN Press
Svetislav Pešić, selektor Srbije, drži košarkašku loptu

Najbolji košarkaši Srbije sutra nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine, svesni da je svaki rival priča za sebe i da će protiv Gruzije, na njenom parketu (18.00), možda morati da biraju drugačija rešenja nego u dobijenom meču sa Finskom, pre par dana u Beogradu. 

Domaćin utakmice u Tbilisiju izgubio je svoj duel sa Danskom, ali i pokazao određene kvalitete u te četvrtine, pa je naš selektor Svetislav Pešić maksimalno ozbiljno pristupio pripremi duela sa izabrancima srpskog trenera Aleksandra Džikića. 

"Kao i svaka sledeća, uvek je drugačija. A pogotovo utakmica sa Gruzojom će biti sasvim različita, jer Gruzija igra potpuno drugačiju košarku od Finske. To je ekipa sa dobrom organizacijom i u odbrani i u napadu. Oni su čitavu utakmicu vodili protiv Danske, a svojim nekim pogrešnim odlukama su došli u situaciju da su izgubili. Ali, to za nas ništa ne znači jer svaka sledeća utakmica je, kao što sam rekao, drugačija", rekao je Pešić po dolasku u gralni grad bivše sovjetske republike. 

 

 

Trofejni stručnjak do u detalje je analizirao domaći sastav, svestan da nema lakih rivala i unapred dobijenih utakmica. 

"Radi se o vrlo iskusnoj ekipi, koja je pogotovo iskusna u ovim kvalifikacijama. Oni imaju kontinuitet godinama, jedino što se sada tu desilo, promenio se stranac i došao je novi trener, naš Aleksandar Džikić. Sigurno da ćemo morati da na drugačiji način pripremimo utakmicu i da se na neki način prilagodimo. Ipak se igra u gostima, moramo da budemo hrabri i da, naravno uz sav respekt prema Gruziji, mislimo na način kako mi treba da igramo i u odbrani i u napadu", naveo je selektor Srbije.

 

Standings provided by Sofascore