Vesti iz košarke

Idemo u Gruziju da igramo našu košarku: Aleksa Avramović optimista pred duel sa Šengelijom i družinom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.02.2024 09:00
Aleksa Avramović, košarkaški reprezentativac Srbije, na meču protiv Finske MN Press
Aleksa Avramović, košarkaški reprezentativac Srbije, na meču protiv Finske

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Finskoj 2025. godine, pošto je ovog petka u Beogradu savladala domaćina sledećeg kontinentalnog takmičenja, a još ako u ponedeljak napravi "brejk" protiv Gruzije to će biti ogroman korak ka plasmanu na EP. 

Međutim, nije "orlovima" baš sve išlo kao po loju protiv severnjačke selekcije, a za pozitivan ishod najzaslužniji je Aleksa Avramović, čiji su poeni i asistencije prevagnule meč na stranu domaćina. 

"Sporije smo krenuli u prvoj četvrtini, oni su igrali čvrsto, mi smo posle toga bili bolji, sveli ih na mali broj poena, kada smo podigli agresivnost u odbrani sve se otvorilo. Na kraju velika razlika, idemo dalje. Sledi Gruzija", priznao je Aleksa Avramović posle duela u hali "Aleksandar Nikolić". 

Sjajni prvotimac Partizana izgarao je i pogađao kao na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu, kada je bio jedan od X faktora u sastavu selektora Svetislava Pešića na putu ka finalu. 

"Pa dobro, generalno gledano sezona je takva da malo igraš gore, malo dole, promenljivo, treba tražiti kontinuitet. Mi smo ga našli u drugom poluvremenu."

 

 

Posebno se zahvalio navijačima, jer su ispunili tribine, ali i dali sve od sebe da budu od pomoći njemu i saigračima. 

"Hvala publici koja je došla, hala je bila puna. Hvala svima još jednom, posebno toj deci koja je došla u velikom broju, drago nam je što smo mogli da ih podstaknemo da dođu i da uzmu nešto pozitivno od nas."

Sledi gostovanje u Gruziji (26. februar, 18.00), na kom naš tim želi novi trijumf. Naravno, lako je to reći ali ne i ostvariti. 

"Čeka nas težak meč sa Gruzijom, biće puna dvorana, izgubili su od Danske. Svako svakog može da pobedi, posebno te ekipe koje su dugo godina zajedno, baš takvih se plašimo, jer smo u prošlosti imali situacije da smo takve mečeve gubili. Šengelija i Šermadini ih predvode, mi tamo idemo da igramo našu košarku", zaključio je Avramović, kom je publika tokom meča vikala "MVP, MVP". 

 

Standings provided by Sofascore