Vesti iz košarke

Riki Rubio se vratio u reprezentaciju: Osećam se ponovo kao "ruki"

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

21.02.2024 21:28
Riki Rubio u dresu reprezentacije Španije Guliver/JBAutissier Panoramic
Riki Rubio u dresu reprezentacije Španije

Nakon što se oprostio od NBA lige i vratio klupskoj košarci, Riki Rubio je potpisao ugovor sa Barselonom do kraja sezone. Iskusni plejmejker je tako i zauzeo svoje mesto u nacionalnom timu i našao se na spisku Serđa Skariola za predstojeće mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Španiju čekaju dve utakmice u naredna četiri dana. Prvo će dočekati nacionalni tim Letonije, a zatim i gostovati ekipi Belgije.

"Nervozan sam, osećam se ponovo kao 'ruki'. Veoma sam uzbuđen što se vraćam u reprezentaciju. Nedostajalo mi je, atmosfera je sjajna i dolaze talentovani mladi momci koje želim da naučim svemu", podelio je Rubio prve utiske.

 

 

Španski košarkaš je istakao kako se nije oseća usamljeno ni u jednom trenutku ni u nacionalnom timu, ni u Klivlendu, ni u svetu košarke generalno. To mu je najviše pomoglo da prebrodi težak period koji je sada iza njega. 

Ekipa Serđa Skariola će biti izuzetno zauzeta u narednih nekoliko meseci. Osim što će igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Španci će u julu biti domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Mini turnir će se održati u Valensiji, gde će Angola i Liban biti u grupi sa aktuelnim prvakom Evrope. U drugoj grupi se nalaze Bahami, Finska i Poljska, a samo pobednik turnira će se plasirati u Pariz.