Evroliga

Posle zajedničkih treninga potpisivanje ugovora je logičan potez: Riki Rubio u Barseloni do kraja sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2024 09:04
Riki Rubio u dresu Klivlenda Guliver/AP Photo/Mary Altaffer
Riki Rubio u dresu Klivlenda

Španski košarkaš, Riki Rubio postigao je dogovor sa Barselonom da do kraja tekuće sezone nastupa za ovaj klub, a ugovor bi trebalo uskoro da bude i ozvaničen.

Tačnije, rok za prijavu igrača koji mogu da nastupaju u Evroligi ističe u sredu u ponoć i očekuje se da će nekadašnji španski reprezentativac do tada potpisati ugovor do kraja sezone.

Iskusni plejmejker koji je je zbog psihičkih problema odlučio da prekine profesionalnu karijeru i na kratko se povuče iz košarke počeo je početkom godine da trenira sa Barselonom, a ti treninzi su učinili da ponovo oseti glad za ovom igrom.

Kako prenose španski mediji, a pre svih "Marka", dogovor dve strane je praktično postignt i ostalo je još samo da se formalizuje, pa će Katalonci u nastavku sezone dobiti kapitalno pojačanje u borbi, ne samo u Evroligi, već i u ACB ligi, kao i nacionalnom kupu.

 

 

Podsećanja radi, fenomenalni tridesttrogodišnji košarkaš je tokom leta otkrio da se ne oseća dobro i da više nije spreman da se bavi košarkom.

"Odlučio sam da prekinem sa svim svojim profesionalnim aktivnostima kako bih sačuvao mentalno zdravlje. Hvala svim navijačima i ljduma iz Košarkaške federacije Španije koji su prihvatli ovu moju odluku i podržali me", poručio je Rubio tada i dodao:

"Zamolio bih vas da poštujete moju privatnost i da mi dozvolite da se sučim sa time što imam, a ja ću se obratiti javnosti kad bude bilo vreme za to".

Rubio je jedan od najbolji španskih igrača u 21. veku, za nacionalni tim je odigrao 689 mečeva, prosećno je davao nešto manje od 11 poena po utakmici, uz 7,4 skoka i četiri asistencije.