Vesti iz košarke

Riki Rubio se povredio protiv Belgije: Skariolo uverava da nije ništa ozbiljno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2024 11:39
Riki Rubio traži svoje saigrače Guliver/JBAutissier Panoramic
Riki Rubio traži svoje saigrače

Nedavno se iskusni Riki Rubio vratio u košarku nakon višemesečnog odsustva zbog zdravstvenih problema, ali španski reprezentativac se već suočio sa novim problemom.

Naime, on je odigrao samo 13 minuta kvalifikacionog susreta za Evropeko prvenstvo protiv Belgije, koji je njegov tim iznenađujuće izgubio 53:58, a razlog je povreda kolena.

Na sreću svih ljubitelja košrake, a pogotovo navijača selekcije Španije i Barselone u čije se redove Rubio vratio početkom godine, u pitanju nije ništa ozbiljno.

 

 

"Odmah da kažem da je Rubio u redu i da nije u pitanju nikakva ozbiljna povreda", rekao je posle meča selektor Španije, Serđio Skariolo i dodao:

"Riki ima 33 godine, dugo je bio van terena i u ovom trenutku moraao da budemo veoma oprezni kada je on u pitanju. Odlučili smo da ga više ne uvodimo u igru kako se ne bi dodatno povredio i napravio ozbiljan problem."

Selekcija Španije nije dobro započela ove kvalifikacije za Evropsko prvenstvo budući da nakon dva odigrana kola u grupi C ima dva poraza, najpre od Letonije, a zatim i od Belgije.

Narendi meč u ovoj grupi na programu je 22. novembra i Španija tog dana gostuje Slovačkoj, a dva dana kasnije iste reprezentacije će odmreiti snage i na Iberijskom poluostrvu.