Vesti iz košarke

Aleksa Avramović: Uvek je lepo doći u reprezentaciju i okupiti se sa starim drugarima

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.02.2024 21:25
Košarkaš reprezentacije Srbije, Aleksa Avramović MN Press
Košarkaš reprezentacije Srbije, Aleksa Avramović

Košarkaš reprezentacije Srbije Aleksa Avramović rekao je, na početku priprema za utakmice protiv Finske i Gruzije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, da je "uvek je lepo doći u reprezentaciju i okupiti se sa starim drugarima".

"Uvek je lepo doći u reprezentaciju i okupiti se sa starim drugarima, nismo se videli pet, šest meseci, od Manile. Došli smo sa jasnim ciljem. Imamo mečeve sa Finskom i Gruzijom, znamo koliko će nam, posebno u Gruziji biti teško, imaju dobar i iskusan tim koji godinama igra zajedno, predvođeni Šermadinijem i Šengelijom. Finska je isto dobra ekipa i dugo godina je zajedno. Mi smo se okupili, imamo igrače koji igraju u Evroligi, što nije bilo prethodnih godina, povezaniji smo iz prozora u prozor, i očekujem da budemo dobri", rekao je Avramović novinarima u Hali ''Aleksandar Nikolić'', na okupljanju ekipe pred mečeve protiv Finske i Gruzije.

 

 

Plejmejker Partizana je istakao da su se igrači fokusirali trenutno na sebe, a da će o protivniku razmišljati kasnije.

"Kratak je vremenski period, mali broj treninga, veliki broj informacija koje treba pokupiti i za naš sistem i za igru protivnika, pogotovo za tu drugu utakmicu, gde imamo samo jedan trening da se spremimo. U ovom trenutku mi smo u procesu upoznavanja nas i našeg sistema. Nadam se dobroj atmosferi u petak u 'Pioniru', kao kad smo protiv Velike Britanije ovde overili plasman na Svetsko prvenstvo", zaključio je Avramović.