Vesti iz košarke

Svetski vicešampioni dobili novog kapitena: Luka Mitrović predvodi Srbiju u kvalifikacijama za EP

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

19.02.2024 19:27
Luka Mitrović i Ognjen Dobrić u dresu reprezentacije Srbije MN Press
Luka Mitrović i Ognjen Dobrić u dresu reprezentacije Srbije

Košarkaši Srbije će u petak protiv Finske započeti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2025. godine, a "orlove" će predvoditi Luka Mitrović koji je dobio kapitensku traku.

Kako će aktuelni svetski vicešampion nastupiti bez NBA košarkaša protiv Finske i Gruzije, Mitrović je dobio čast da zameni Bogdana Bogdanovića koji je bio kapiten na Mundobasketu u Manili.

Na Pešićevom spisku se nalaze Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

 

 

"Orlovi" su u Grupi G gde su još Finska, Danska i Gruzija. Srbija prvi meč igra u petak od 20 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv Finske, zatim sledi gostovanje u Tbilisiju i meč sa selekcijom Gruzije, 26. februara od 18 časova.

Naredno okupljanje je za kvalifikacione mečeve je tek posle Olimpijskih igara u Parizu, u novembru mesecu ove godine, dok se kvalifikacije završavaju u februaru 2025. godine.

Raspored utakmica Srbije:

23. februar 2024: Srbija - Finska
26. februar 2024: Gruzija - Srbija
21. novembar 2024: Danska - Srbija
24. novembar 2024: Srbija - Danska
21. februar 2025: Finska - Srbija
24. februar 2025: Srbija - Gruzija