Vesti iz košarke

Janis Sferopulos: Pratimo status Teodosića i Lazića, za Ilića posebne čestitke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2024 22:45
Trener KK Crvena zvezda, Janis Sferopulos MN Press
Trener KK Crvena zvezda, Janis Sferopulos

Crvena zvezda je savladala FMP 80:75 i obezbedila plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća gde će igrati sa ekipom Čačak 94, a trener Janis Sferopulos je izjavio da je napravljen tek prvi korak i da ništa nije rešeno unapred kada se igra kup.

Grčki strateg je zaključio da je ekipa pokazala karakter i da je bilo važno da igrači ostanu fokusirani na plan utakmice.

"Napravili smo prvi korak. Kao što sam rekao pre utakmice, moramo da idemo korak po korak. Ništa nije rešeno unapred kada se igra kup. Svi dođu ovde da igraju jako. Bilo nam je važno da ostanemo fokusirani na igru i plan utakmice. Bila je dobra utakmica. U poslednjoj četvrtini nam je bilo važno da povedemo, a da pre toga ne uđemo u paniku ako povedu. To su bila dva ključna trenutka meča. Pokazali smo karakter da ostanemo do kraja u igri. Posle našeg vođstva igrali smo pametno do kraja", rekao je Sferopulos.

 

 

Odličnu rolu je imao Dalibor Ilić kog je trener crveno-belih posebno pohvalio.

"Dalibor je bio jako važan za pobedu. Dao nam je rešenja sa klupe. Bio je jako koristan u oba smera, iako ga dugo nisam koristio. Ima od mene posebne čestitke, jer ima pravi mentalitet i uvek je spreman da pomogne, kad god ga koristim", istakao je Grk.

Aktuelni osvajač nacionalnog kupa je ovaj meč igrao bez Miloša Teodosića, dok je Branko Lazić bio u protokolu ali nije ulazio u igru. 

"Nisu igrali, ne znamo šta će biti sa njima. Gledamo dan po dan i pratimo njihov status", zaključio je Sferopulos.

 

Cup tree provided by Sofascore