Vesti iz košarke

Za nas je najvažnija prva utakmica protiv FMP-a: Trener Crvene zvezde postupno razmišlja o Kupu Radivoja Koraća

komentari (0)

Izvor: Tanjug

13.02.2024 19:15
Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde razmišlja samo o prvom rivalu MN Press
Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde razmišlja samo o prvom rivalu

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 20 časova (TV Arena 2 Premium) igraju sa ekipom FMP-a u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Trener košarkaša crveno-belih Janis Sferopulos izjavio je da fokus ekipe apsolutno na duel sa "panterima".

"Putujemo u Niš na nacionalni Kup, ali za nas je najvažnija prva utakmica protiv FMP-a. Fokusiramo se samo na tu utakmicu. To je turnir, ali to je nokaut turnir i to dobro znamo. Ako niste spremni da igrate utakmicu po utakmicu, onda će možda doći do iznenađenja, a mi ne želimo da se to desi. Zato se fokusiramo samo na prvu utakmicu protiv FMP. Doveli smo tri igrača iz našeg juniorskog tima. Uvek volim da radim sa mladim igračima, gledao njihovu utakmicu i gledao sam neke treninge", istakao je Sferopulos za klupski sajt.

 

 

Kapiten "crveno-belih" Branko Lazić dodaje da je cilj ekipe odbrana trofeja.

"Takmičenje je specifično jer sistem eliminacije traje kratko i jednostavno nema mesta greškama. Moramo da uđemo maksimalno u svaku utakmicu i naravno da dođemo do samog kraja i naravno do trofeja", izjavio je Lazić.

Krilni centar Crvene zvezde Luka Mitrović konstatuje da njegov tim mora da ide korak po korak.

"FMP je u sredu prvi korak. Ne želimo nikakva iznenađenja. Motivisani smo i željno očekujemo borbu za taj trofej. Lepo je videti mlade igrače na treningu, donose neku novu energiju. Što se tiče ekipe FMP-a, moram da kažem da igraju znatno bolje od dolaska novog trenera, moramo da budemo oprezni i damo svoj maksimum", zaključio je Mitrović.