Vesti iz košarke

Idemo tamo gde nam je mesto: Košarkašice Srbije presrećne nakon plasmana na Olimpijske igre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.02.2024 09:56
Košarkašice Srbije pevaju himnu Guliver images/Oswaldo Forte Fotoarena
Košarkašice Srbije pevaju himnu

Košarkašice Srbije, Anđela Dugalić, Saša Čađo i Ivon Anderson oduševljene su činjenicom da su na kvalifikacionom turnriu u Brazilu uspele da obezbede plamsna na Olimpjske igre u Pariz.

Igračice selektora Marine Maljković su u prvom kolu poražene od Nemačke (66:73), potom su savladale Brazil (72:65), a onda u trećem kolu doživele novi neuspeh od Australije (73:75), ali je i to bilo dovoljno za olimpijsku vizu.

"Rezultat poslednje utakmice nije bio onakav kakav smo htele protiv Australije, ali hvala Bogu, Nemačka je pobedila i idemo u Pariz. Ne mogu da opišem koliko sam srećna. Blagoslovena sam što sam u ovom timu sa mojim saigračicama, koje su mi kao prave sestre", izjavila je Anđela Dugalić, prenosi zvanični sajt KSS, dok je Saša Čađo istakla:

 

 

"Nije baš išlo onako kako smo očekivale, ali tako je to u sportu - nekad ide kako ti želiš, a neki put mora da se ide težim putem. Mislim da smo imale i sreće i da smo na kraju završile tamo gde i treba da budemo".

Ovo će biti treći uzastopni nastup košarkašica Srbije na Olimpijskim igrama, a pre toga su u Rio de Žaneiru osvojile bronzanu medalju, dok je na OI u Tokiju 2021. zauzela četvrtu poziciju.

"Mislim da je ovo dokaz da smo sazdane od čvrstog materijala. Ova generacija ima svoju priču i ispisuje je svaki put iznova, novom borbom i svaki put budemo sve bolje. OI igre su velika stvar i velika čast i to je nešto što sam od kada smo završile prošle Igre u Tokiju imala na umu i u srcu. Taj isti žar sam videla i kod saigračica i to je upravo razlog zašto smo na kraju uspele da se kvalifikujemo u Pariz", rekla je Ivon Anderson.

Olimpijske igre će biti održane od 27. jula do 11. avgusta, a pored Srbije na turniru u Parizu će nastupati selekcije Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Portorika, Belgije, Nigerije, Australije, Nemačke, Japana, Španije i Kanade.