Vesti iz košarke

Svaki minut utakmice presudan: Srpske košarkašice protiv Brazilki traže put ka Olimpijskim igrama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2024 20:26
Tina Krajišnik, kapitenka košarkaške reprezentacije Srbije, na jednom od ranijih mečeva MN Press
Tina Krajišnik, kapitenka košarkaške reprezentacije Srbije, na jednom od ranijih mečeva

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije našla način da savlada Nemačku, na startu kvalifikacija za Olimpijske igre 2024, ali je još u igri za prva tri mesta na turniru u Belemu, zbog čega bi bilo jako dobro kada bi u noći između subote i nedelje po srednjeevropskom vremenu uspela da izađe na kraj sa domaćinom Brazilom. 

Temperamentnim navijačima, takođe, jer sportisti iz ove južnoameričke zemlje svuda imaju bučnu i srčanu podršku, a pogotovo kada imaju sreće da igraju kod kuće, kao što je sada slučaj sa "kariokama" protiv ekipe Marine Maljković, dva dana pošto su "orlice" pale protiv Nemica. 

"Pred nama je veoma važna utakmica. Brazil je pokazao izuzetan kvalitet i pristup na jučerašnjem meču. Svesne smo da igramo protiv ekipe domaćina koja ima ogromnu podršku sa tribina. Zbog toga je važno da ne dozvolimo sebi oscilacije i loše periode, jer će svaki minut utakmice biti presudan. Verujem da ćemo kao tim izaći na teren i pre svega dobrom, timskom odbranom, a zatim pametnijim odlukama u napadu, nametnuti ritam i imati kontrolu tokom cele utakmice", reči su kapitenke Tine Krajišnik za zvaničmni sajt Košarkaškog saveza Srbije. 

 

 

Australija je u prvom kolu pokazala da Brazilke nisu nesavladive, što znači da će onaj koji bude bolji na kraju predstojeće četiri četvrtine napraviti važan iskorak ka plasmanu na takmičenje u francuskoj prestonici. 

"Očekujem da će ovo biti veliki izazov. Ovo je duel dve poražene ekipe iz prvog kola i obe se bore da se nađu na Olimpijskim igrama u Parizu. Videle smo kako su igrale, sa velikom podrškom brazilske publike, pa znamo da će utakmica biti veoma teška. Mi ćemo ući spremne i očekujem dobru igru koja treba da nam donese očekivan rezultat, smatra Ivon Anderson, Amerikanka sa srpskim pasošem i lepim stažom u našem nacionalnom timu. 

U drugoj utakmici programa igraće Australija i Nemačka. Plasman na Olimpijske igre u Parizu obezbediće tri prvoplasirane ekipe sa turnira u Belemu, a u isto vreme igraju se kvalifikacioni turniri na još nekoliko strana sveta.