Vesti iz košarke

Moramo biti hrabre i mudre da bismo se pojavile na Igrama u Parizu: Marina Maljković okupila košarkašice Srbije za olimpijske kvalifikacije

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.01.2024 15:13
Marina Maljković, selektorka košarkaške selekcije Srbije Guliver/AP Photo/Darko Vojinovic
Marina Maljković, selektorka košarkaške selekcije Srbije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije započela je pripreme za olimpijski kvalifikacioni turnir, koji će biti odigran 8. do 11. februara u brazilskom Belemu, saopšteno je iz Košarkaškog saveza Srbije. 

Košarkašice Srbije će u Belemu igrati protiv Brazila, Nemačke i Australije. Plasman na Olimpijske igre u Parizu izboriće tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

"Imaćemo veoma težak zadatak, pošto nemamo mnogo vremena da treniramo, nemamo vremena da budemo u kompletnom sastavu i utakmice ćemo igrati u uslovima promene vremenske zone i promene klime, jer je u Brazilu leto. Naše ambicije su poznate, a to je da se pojavimo na OI u Parizu, pa moramo biti pre svega hrabre, organizovane, mudre i veoma pažljive da bismo ispunile taj cilj", izjavila je selektorka Srbije Marina Maljković.

 

 

Na prvom treningu bile su: Marija Avlijaš, Dijana Arsović, Dunja Buzadžin, Nevena Vučković, Nevena Jovanović, Ivana Katanić, Lana Marić, Marina Marčetić, Jana Mbombo Ndžoja, Marta Mitrović, Jovana Popović, Anđelina Radić, Nevena Rosić, Nadija Smailbegović, Jovana Spasovski, Olga Stepanović, Kristina Topuzović, Teodora Ćulibrk i Saša Čađo. Ostale igračice Srbije će se pridružiti treninzima kada završe obaveze prema svojim klubovima.

"I tokom ovog reprezentativnog okupljanja je osnovni cilj da se u prvom delu pruži šansa mladim igračicama, koje su u našem trenažnom procesu već sedam dana. Želimo da ih uvedemo u sistem i da im stavimo do znanja šta je potrebno da rade da bi bile konkurentne u vrhunskoj košarci. U isto vreme moramo da brinemo o kontinuitetu nastupa na velikim takmičenjima, pa ovom turniru u Belemu pristupamo izuzetno ozbiljno, jer nas čekaju tri kvalitetna rivala, koji takođe gaje velike ambicije da se nađu u Parizu. Moramo da budemo na našem najvećem nivou ukoliko želimo da i ovog leta igramo veliko takmičenje", zaključila je Maljković.