Vesti iz košarke

Nikada izazovnija situacija: Marina Maljković veruje u snagu njenog tima u borbi za Olimpijske igre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.02.2024 16:29
Selektorka Marina Maljković na treningu košarkašica Srbije MN Press
Selektorka Marina Maljković na treningu košarkašica Srbije

Najbolje, najzdravije, najspremnije... košarkašice Srbije danas preko Lisabona odlaze u daleki Belem, s jasnom ambicijom da kvalifikacionom turniru u Brazilu izvade vizu za ovogodišnje Olimpijske igre

Od 8. do 11. februara "orlice" će vojevati bitke protiv Brazila, Nemačke i Australije, a tri prvoplasirane ekipe iz te jake grupe moći će da "letuju" u Parizu. Selektorka Marina Maljković stoji iza svih velikih uspeha naših dama u poslednjoj deceniji i uvek veruje do kraja, ali ne želi da umanjuje snagu rivala. 

"Poslednje od svih timova učesnika stižemo u Brazil. Još se skupljamo svuda po svetu, jer pojedine reprezentativke imaju klupske obaveze i ovog vikenda. Imaćemo svega dva zajednička treninga pred prvu utakmicu, za razliku od naših protivnika poput Australije i Brazila, koji su već mesec dana na pripremama i Nemačke, koja će imati dobrih deset dana priprema. Ovo je nikada izazovnija situacija za košarkašku reprezentaciju Srbije. Naše devojke su dovoljno pametne, dovoljno su željne i znaju šta mogu da dobiju u Brazilu. Uvek smo se skupljale u svim čudnim i teškim situacijama, tako da očekujemo da će i ovoga puta snaga naše grupe nadjačati sve izazove", izjavila je Marina Maljković, prenosi zvanični sajt KSS.

 

 

Srbija će u prvom kolu turnira u Belemu igrati u četvrtak protiv Nemica, u subotu se astati sa Brazilkama, a dan kasnije sa Australijankama

"Sve tri ekipe sa kojima ćemo se boriti za plasman na OI u Parizu su izuzetno teške. To je najbolje što ženska košarka u svetu nudi. Australija je velika klasa, Brazil je s razlogom postavljen za organizatora turnira, zato što su konačno napravili jedan jako dobar, visok i atletski sposoban tim sa velikom dominacijom na centarskoj poziciji. Nemačka je na ekipu sa Evrobasketa iz Slovenije dovela sestre Sabali koje dobro poznajemo, tako da nas čeka težak zadatak", zaključila je Marina Maljković.

Na put u Belem iz Beograda je krenulo 11 igračica: Ivon Anderson, Mina Đorđević, Katarina Zec, Maša Janković, Nevena Jovanović, Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Tina Krajišnik, Nevena Rosić, Kristina Topuzović i Saša Čađo. U Lisabonu će im se pridružiti Jovana Nogić, Ivana Raca i Dragana Stanković, a u Belemu Anđela Dugalić.