Vesti iz košarke

Košarkaški svet se oprašta od Dejana Milojevića: I najveći borci nekad odlaze...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.01.2024 21:19
Dejan Milojević Guliver/AP Photo/Jeff Chiu
Dejan Milojević

Košarkaški svet je u šoku nakon što se pojavila vest da je preminuo Dejan Milojević, a reakcije stižu sa svih strana sveta.

Košarkaški klub Mega, gde je Milojević ostavio najveći trag kao trener, se na društvenim mrežama oprostio od stratega koji je klubu doneo Kup Radivoja Koraća 2016. godine.

"Sa ogromnom tugom smo primili vest da je bivši trener Mege, nekadašnji sjajni košarkaš a oduvek veliki čovek Dejan Milojević preminuo danas u 46. godini života od posledica srčanog udara kojeg je doživeo 16. januara tokom timske večere u Solt Lejk Sitiju.KK Mega MIS ovom prilikom želi da izjavi najdublje saučešće porodici Dejana Milojevića. Deki, hvala ti na svemu. Nikada te nećemo zaboraviti."

 

 

Partizan se takođe oprostio od svog bivšeg igrača uz reči:"I najveći borci nekad odlaze..."

 

 

Od osvajača zlatne medalje sa Evropskog prvenstva 2001. godine se oprostio i Košarkaški savez Srbije.

"Dugo nisam mogao da poverujem da su vesti iz Amerike tačne. Iako su informacije govorile jedno, poznavanje Dejanovog karaktera je davalo nadu u čudo. Ipak, veliki borac, veliki čovek i moj dragi prijatelj nije uspeo. Porodici Milojević želim da uputim reči saučešća, baš kao i svim ljudima iz našeg sveta košarke. Jer nije postojao onaj koji Dejana nije poštovao i voleo. Napustio nas je veliki košarkaš, sjajan trener i čovek bez i jedne mrlje! Neka mu je laka zemlja", izjavio je predsednik KSS-a, Predrag Danilović.

 

 

Poruku saučešća su poslali i Golden Stejt Voriorsi, Valensija, Budućnost, Galatasaraj, Crvena zvezda, brojni drugi klubovi, treneri i igrači.