Vesti iz košarke

Gotova suspenzija: Grin večeras u sastavu Golden stejta za meč sa Memfisom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.01.2024 22:01
Gotova suspenzija: Grin večeras u sastavu Golden stejta za meč sa Memfisom Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Košarkaš Golden stejta Drejmond Grin, koji je zbog grubog faula nad Jusufom Nurkićem na utakmici protiv Finiksa, suspendovan na neodređeno vreme, vraća se na teren posle mesec dana pauze.

Prema navodima pouzdanog Šamsa Čaranije iz "Atletika", temperamentni centar Voriorsa biće u sastavu Stiva Kera za meč sa Memfisom u ponedeljak. Podsetimo, Grin je do sada propustio čak 16 utakmica, a zbog jednomesećne pauze izgubio je gotovo dva miliona dolara.

Nekadašnji najbolji odbrambeni igrač Lige dobio je kaznu zbog sukoba i udarca u glavu Jusufa Nurkića 12. decembra, a nešto pre toga upao je u žižu javnosti zbog napada na Rudija Gobera tokom utakmice sa Minesotom.

Ovo inače nisu njegovi jedini ekscesi. Kontroverzni košarkaš je tokom protekle decenije imao veliki broj ispada. Na terenu i van njega, zbog čega je izdvojio solidnu svotu novca na kazne, a nedavno je zbog, kako on kaže, "teškog kriterijuma" NBA lige, želeo da okonča i karijeru.

Ipak, odlučio je da ipak ostane u košarci i pomogne njegovim Voriorsima, koji su lišeni pomoći prvog centra upisali osam poraza u poslednjih 16 utakmica.

Drejmond Grin ove sezone beleži sedam poena uz pet asistecija i isto toliko skokova.