Vesti iz košarke

KLS liga: Derbi u Novom Sadu pripao Subotičanima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.03.2023 11:51
KLS liga: Derbi u Novom Sadu pripao Subotičanima KLS

Derbi 25. kola Košarkaške lige Srbije igran je u Novom Sadu gde su snage odmerili Vojvodina i Spartak. Mnogo boljom igrom u prvom poluvremenu, kada su stekli prednost od 20 poena Subotičani su pobedili Vojvodinu 90:86.

Domaćin je uzvratio u nastavku, predvođeni razigranim Beslaćem i Pešakovićem – obojica su meč završila sa po 18 poena, Novosađani su uspeli da uhvate kakav-takav priključak, ali ne i da naprave peokret. To nisu dozvolili Barna (20 poena) i Bojić (14 poena), najraspoloženiji u redovima gostiju iz Subotice.

O mladom Nikoli Topiću priča se već neko vreme, a talentovani plejmejker OKK Beograda još jednom sjajnom partijom potvrdio je da te priče nisu bez osnova. Sa 19 poena, Topić je vodio OKK Beograd do brejka protiv Zdravlja u Leskovcu – 97:91. Miljenović je dodao 13, dok su se među Leskovčanima istakli Džordan sa 21 poenom i Stamenković sa 13. Posle ovog poraza Zdravlje je značajno zakomplikovalo situaciju oko opstanka u KLS.

Nakom poraza od OKK Beograda u prošlom kolu, Metalac nije želeo da dozvoli još jedno iznenađenje. Valjevci su na svom terenu savladali Mladost 82:64, i to najviše zahvaljujući Bajiću koji je meč završio sa 16 poena, kao i novom dabl-dablu Lukovića koji je uz 13 ponea imao i 13 skokova. Milenković sa 15 i Dejvis sa 10 poena, bili su najrazigraniji među Zemuncima.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Kolubara – Dinamik 78:83, Čačak 94 – Dunav 94:59, Tamiš – Sloboda 66:76, dok su zbog obaveza Sloge i Zlatibora u ABA 2 ligi, za 15. mart zakazani mečevi: Sloga – Vršac, odnosno Zlatibor - Novi Pazar.