Vesti iz košarke

Sferopulos blista nakon pobede u derbiju: Zaustavili smo najjači napad u Evropi!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 22:45
Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos MN Press
Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos bio je zadovoljan pobedom svog tima u trećem ovosezonskom "večitom derbiju" protiv Partizana. Crveno-beli savladali su gradskog rivala 88:72 i zabeležili osmu pobedu u Evroligi, gde trenutno zauzimaju 13. mesto tabele sa učinkom 8-11.

"Želim da čestitam igračima. Sjajno smo igrali u prvom poluvremenu, i u napadu i u odbrani. Najbolji napad u Evroligi smo zadržali na 72 poena i to je i više nego sjajno. Sa druge strane imali smo šest košarkaša sa 10+ poena. Ova pobeda pripada svima. Partizan je probao da se vrati, smanjili su razliku, ali mislim da smo iskontrolisali utakmicu. Moramo da nastavimo, okrećemo se sledećoj utakmici. Hvala i navijačima, njihovo prisustvo je bilo značajno, mnogo su pomogli timu i bili su naš šesti igrač i trijumf je poklon za njih", rekao je Sferopulos.

Grk se potom osvrnuo na povrede Topića i Bolomboja.

"Ne znamo još šta je sa Topićem i Bolombojem, znaćemo ujutru. Luka Mitrović neće igrati protiv Cedevite".

Najvažnija pobeda otkako je soe na klupu srpskog tima.

"Važnost meča za ceo klub je bila ogromna. Sećate se da sam došao tri dana pred dva derbija. Imali smo važnih pobeda do sada, ali ova je svakako najvažnija".

Zvezda je uspela da zaustavi napadačke moći rivala.

"Plan naše odbrane je oduzeo protok lopte Partizanu, nisu imali puno asistencija. Naterali smo ih da igraju individualno, u drugom poluvremenu su bili bolji, ali smo igrali pametno i zadržali vođstvo".

Pohvalio je i njegove igrače, a naročito Fredija Gilespija, koji je bio "noćna mora" za košarkaše Partizana u reketu.

"Imamo talentovane igrače, Topić je ponovo počeo, Jago je igrao dobro, Teo je bio Teo, Nedović je bio odličan, Hanga, Giedraitis, da ne nabrajam. Meni je najvažnije u napadu da budemo konstantni bez obzira na čvrstinu odbrane koju protivnik igra. To moramo da unapredimo, da se snađemo protiv fizički dominantnih ekipa", rekao je Sferopulos i dodao:

"Moram da napomenem Fredija Gilespija. Zbog ovakve igre smo ga doveli. Sjajan je bio u odbrani, a u napadu je koristio svaku loptu koju je dobio. Bio je odličan u skoku i sve pohvale za njega".