Vesti iz košarke

Ako stignemo do Pariza biću uzbuđen da budem tamo: Janis Adetokumbo najavio veliki povratak u reprezentaciju Grčke, motiv su Olimpijske igre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.11.2023 13:07
Ako stignemo do Pariza biću uzbuđen da budem tamo: Janis Adetokumbo najavio veliki povratak u reprezentaciju Grčke, motiv su Olimpijske igre Guliver

Da može, selektor svake košarkaške reprezentacije na svetu oberučke bi prihvatio da mu na spisku igrača bude Janis Adetokumbo, pa se tako stručni štab Grčke raduje svakom pozitivnom signalu poslatom od strane zvezde Milvokija.

Kao što je današnja izjava NBA superstara, jer je na jednoj od konferencija za medije zauzeo jasan stav kada su u pitanju njegovi nastupi za državu čiji dres nosi, sledeće godine. 

"Trenutno, radujem se samo tome da vidim decu. Posle toga, da igram protiv Vašingtona. Posle toga, da imam dobru sezonu u nadi da ćemo biti klub koji će igrati finale NBA lige. A posle toga, da se sa reprezentacijom plasiram na Olimpijske igre. Ako se to desi i stignemo do Pariza, biću uzbuđen da budem tamo", rekao je Adetokumbo, a preneo Jurohups.

 

 

Naravno, objava specijalizovanog košarkaškog portala munjevito je preneta na sve meridijane, izazvavši erupciju radosti u Grčkoj, obzirom na to da se tim Vasilisa Spanulisa nalazi u "košu" sa još 23 selekcije-pretendenata na preostale četiri "vize" za Francusku. 

Grčka je viđena kao verovatni organizator jednog od kvalifkacionih turnira, a povratak osvajača više MVP priznanja u NBA i domaća publika bi u tom slučaju bili ključni faktor toliko željenog uspeh, tj. plasmana na OI. 

Janis Adetokumbo je Grk nigerijskog porekla, ima 28 godina, a za Milvoki igra još od 2013. godine, a vrhunac te saradnje je titula šampiona iz 2021. godine.