Vesti iz košarke

Vojvodina prati vodeći tandem u KLS, Sloga Bolja od Zemunaca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2023 11:35
Vojvodina prati vodeći tandem u KLS, Sloga Bolja od Zemunaca KLS

Ubedljivom pobedom nad ekipom Tamiša sa 83:68, košarkaši Vojvodine su zadržali korak sa vodećim tandemom na tabeli. Novosađani nisu imali problema u duelu sa timom iz Pančeva, već na startu su nametnuli svoj ritam i došli do prednosti koju su uz manje oscilacije do kraja sačuvali.

Marko Ljubičić sa 17 poena i 8 skokova, bio je prvi strelac kod domaćina. Po 13 su dodali Dušan Beslać i Koča Jovović. Kedrik Rasel je sa 18 poena predvodio Pančevce, a Bojan Stanojević je dodao 13.

Pobedu je upisala i Sloge u duelu sa ekipom Mladosti u Zemunu 89:87. Posle nešto boljeg starta domaćina, Kraljevčani su uspeli da uhvate ritam, potom i da u neizvesnoj završnici slave. Rezultatska klackalica je potrajala do samog kraja. Pred poslednjih 36 sekundi rezultat je bo poravnat - 87:87, da bi Pol Andervud potom sa dva penala stavio tačku na ovaj meč.

Najefikasniji u redovima tima iz Kraljeva bio je Rašim Lemont sa 25 poena, uz 6 skokova i 5 asistencija, dok je pomenuti Andervud ubacio 10 poena, uz po osam skokova i asistencija. Renard je sa 27 poena i 8 asistencija predvodio Mladost, a Dušan Radosavljević je dodao 16 poena.

U utakmici koja je imala gotovo jednočasovni prekid zbog problema sa tablom, Zdravlje je u Staroj Pazovi pobedilo Dunav 83:78 i ostvarilo vrlo važnu pobedu u borbi za opstanak. Meč je rešen u poslednja dva minuta. Srđan Krsmanović je prvo vratio Dunav na samo pola koša zaostatka - 76:75, da bi seriju Leskovčana kojom su definitivno slomili domaćina počeo trojkom Svetozar Stamenković, a završio sa penala Noa Blekvel.

Sa 20 poena, strelce je u pobedničkom timu predvodio Pol Morgan, koji je upisao i pet skokova. Džonotan Devante je ubacio dva poena manje. Milan Vulić sa 15 poena, odnosno Srđan Krsmanović i Miroslav Pašajlić sa po poenom manje, bili su najzapaženiji u redovima Dunava.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Sloboda – Kolubara LA 2003 95:74, Spartak - Novi Pazar 99:84, Dinamik- Čačak 94 88:85, Vršac – Zlatibor 81:92, dok OKK Beograd i Metalac igraju 7. marta.

Sa 19 pobeda iz 24 kola Zlatibor je sam u vrhu tabele. Metalac ima pobedu, ali i meč manje, dok Vojvodina i Spartak sa po 17 pobeda prate vodeći tandem.