Vesti iz košarke

AdmiralBet Košarkaška liga Srbije: Vojvodina odolela u Novom Pazaru, Sloboda bolja od Zdravlja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.02.2024 10:47
Detalj sa meča 22. kola KLS Sloboda - Zdravlje KLS
Detalj sa meča 22. kola KLS Sloboda - Zdravlje

Košarkaši Vojvodine zebeležili su veoma važnu pobedu u 22. kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije i tako zadržali vodeću poziciju na tabeli. Novosađani su slavili u gostima protiv Novog Pazara u neizvesnoj završnici. Pred poslednja tri minuta rezultat je bio poravnat 65:65, ali je Vojvodina u finišu sa penala stigla do pobede rezultatom 77:71 i tako ostala korak ispred prvog pratioca Spartaka.

Novosađane je ka trijumfu vodio Boško Bumbić koji je ubacio 21 poena, Uroš Banjac je dodao 12, uz osam skokova. Sa druge strane Mihajlo Todorović je sa 14 poena bio jedini dvocifren u redovima Novog Pazara.

 

 

Korak sa Vojvodinom u vrhu tabele drži Spartak, koji je ubedljivo slavio na gostovanju Tamišu 94:68. Sve je na ovom meču bilo gotovo već u prvom poluvremenu. Filip Barna sa 18 poena i Aleksandar Lazić sa 15 bili su najefikasniji u timu iz Subotice. Slaven Čupković i Đorđe Rakočević sa po 12 poena bili su najraspoloženiji među Pančevcima.

Petu uzastopnu pobedu u KLS upisala je Sloboda. Ekipa iz Užica ovog puta na svom terenu nadigrala je Zdravlje sa 75:73. Gosti iz Leskovca imali su priliku u finišu da stignu do pobede, ali je samo tri sekunde pre kraja pokušaj kapitena Leskovčana Gavrilovića za tri poena, izblokirao Herison. Najbolji u redovima domaćih bio je Đimon Henson sa 19 poena, dok je u ekipi Zdravlja zapažen bio Blekni sa 18.

Sloga je u duelu sa Čačkom 94 ostvarila veoma važnu pobedu u borbi za opstanak. Kraljevčani su rivala načeli već u drugom periodu, a rezultat su prelomili u trećoj četvrtini i na kraju slavili sa 72:63.

Stefan Matović je sa 19 poena bio najzaslužniji za takav rasplet, Đorđe Simeunović je ubacio 15. Trej Aleksander sa 13, odnosno Filip Dumić sa 11 bili su najefikasniji u redovima Čačka 94.

 

Standings provided by Sofascore