Vesti iz košarke

Stefan Jović doživeo povredu u Evroligi: Plejmejker Valensije i Srbije nije završio meč protiv Barselone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.11.2023 10:21
Stefan Jović doživeo povredu u Evroligi: Plejmejker Valensije i Srbije nije završio meč protiv Barselone Guliver/AP Photo/Aaron Favila

Stefan Jović nije odigrao poslednjih pet minuta u porazu njegove Valensije od Barselone u devetom kolu Evrolige, ne zato što je to bio deo taktičkih zamisli trenera već zbog toga što mu povreda skočnog zgloba nije dozvolila da ostane na parketu.

U pomenutom trenutku, plejmejker španskog kluba i reprezentacije Srbije nezgodno je doskočio u borbi za jednu loptu i odmah počeo da se previja od bolova, da bi tek uz pomoć ljudi iz stručnog štaba napustio teren i pre vremena završio u svlačionici. 

Preliminarne prognoze kažu da povreda nije naivna, pa samo ostaje da se vidi koliko dugo će odsustvovati iz tima, odnosno da li će letošnje pojašanje Valensije na duže morati više vremena da provodi u ambulanti nego sa loptom. 

 

 

Inače, njegov tim je pao tek u neizvesnoj završnici - 70:74, što je Valensiji treći uzastopni poraz u Evroligi, odnosno četvrti u poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima. Jović je u istom učestvovao sa šest poena i dve asistencije.