Evroliga

Stefan Jović pred povratkom u Evroligu: Valensija spremila 300.000 evra za obeštećenje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.09.2023 21:10
Stefan Jović pred povratkom u Evroligu: Valensija spremila 300.000 evra za obeštećenje Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Jedini, pravi plejmejker Srbije sa Mundobasketa, Stefan Jović nalazi se pred povratkom u Evroligu. Kako španski mediji navode, Valensija je ozbiljno "zagrizla" za srpskog košarkaša, posle odličnih nastupa na Svetskom prvenstvu i pitanje je vremena kada će uskoro ozvaničiti saradnju sa 32-godišnjim momkom iz Niša.

Sjajne partije Stefana Jovića na nedavno završenoj planetarnoj smotri, gde je Srbija zauzela drugo mesto, nisu prošle nezapaženo. Po okončanju Mundobasketa javila se Valensija sa jasnom željom da mu omogući igranje u Evroligi. A, kako tamošnji mediji navode, transfer će uskoro biti kompletiran i ozvaničen.

Iako je iskusni plejmejker produžio ovog leta saradnju sa Saragosom, on ima klauzulu u ugovoru koja mu omogućava da napusti klub ukoliko se plati određeno obeštećenje, a kako navode španski novinari, ono iznosi svega 300.000 evra. 

 

 

Čelnici Valensije odlučili su se na ovakav korak posle povrede Martina Hermansona, prvog plejmejkera, koji je pokidao ligament kolena. A, nakon prognoza da će se na teren vratiti tek u martu. I to sa velikim znakom pitanja, Valensija je odlučila da angažuje novog košarkaša na poziciji organizatora igre, a izbor je pao na momka koji se odlično pokazao u dresu srpske reprezentacije na nedavnom Svetskom prvenstvu.

Ukoliko ne bude iznenađenja za pregovaračkim stolom, Stefana Jovića ćemo ponovo gledati u Evroligi ove sezone, gde je prethodno igrao u dresovima Crvene zvezde, Bajerna, Himkija i Panatinaikosa.