Vesti iz košarke

Herbert hteo, nemački Savez mu nije dao da radi u Asvelu: Ništa od duplog posla zlatnog selektora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2023 18:17
Herbert hteo, nemački Savez mu nije dao da radi u Asvelu: Ništa od duplog posla zlatnog selektora Guliver/Photo by Marco Steinbrenner/DeFodi Images)

Predsednik i vlasnik Asvela, Toni Parker, uputio je otvoren poziv Gordonu Herbertu da nasledi njegovog smenjenog rođenog brata Ti - Džej Parkera na klupi francuskog evroligaša, Kanađanin je već bio spreman da pruži ruku, ali u priču se umešala treća strana i cela stvar je propala.

Naime, selektor osvajača poslednjeg Svetskog prvenstva u košarci - reprezentacije Nemačke nije dobio dozvolu Saveza da ubuduće radi dva posla, odnosno i na dnevnom nivou bude opterećen obavezama. 

 

 

"Razgovarao sam sa Savezom o mogućnosti da ostanem na čelu reprezentacije i paralelno vodim Asvel. Savez nije podržao tu ideju. Prihvatam to. Nikada ne bih tako nešto uradio bez podrške nemačke reprezentacije. Obavezao sam se da ću ovde biti tri godine, baš kao i igrači. Ostajem pri svojoj odluci bez ikakve sumnje", objasnio je stručnjak iz Kanade za nemački Kiker zbog čega nije preuzeo tim, koji ređa poraze u Evroligi. 

Reklo bi se logično, jer su "pancerima" posle fantastičnih partija na Mundobasketu i trijumfa u finalu sa Srbijom porasli apetiti, pa sada pucaju visoko i na Olimpijskim igrama u Parizu sledećeg leta.